Dolar 32,5692
%0.09
Euro 34,9345
%0.3
Altın 2.427,110
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstanbul yine sele teslim!

İstanbul yine sele teslim!

İstanbul’da kuvvetli sağanak yağış etkili oluyor. Özellikle Anadolu Yakası'nda hayatı olumsuz etkileyen yağış nedeniyle ev ve işyerlerini su bastı. Bazı araçlar yolda kaldı.

  • Ege Postası
  • 21.08.2019 - 15:33

İzmir Barosu’ndan Valiliğe: Varsayım Üzerine Haklar Kısıtlanamaz

İstanbul'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış aralıklarla etkili olmaya devam ediyor.

Sağanak yağıştan ağırlıklı olarak Anadolu Yakası'ndaki semtler etkileniyor.

Bazı ilçelerdeki alt geçitlerde su birikintisi oluşurken, bazı ev ve işyerlerini de su bastı.

ATAŞEHİR'DE SU BASKINI
İçerenköy'de de yolda su birikintileri oluştu. Yolun kenarındaki dükkanlara ve evin bahçesine de su bastı. Suyun bastığı dükkanlarda eşyalar zarar gördü. Öte yandan bazı vatandaşların yağışlara karşı otomobillerini kapalı alanlara bıraktığı görüldü.

Yağış nedeniyle Fikirtepe'deki sanayi sitesinde bulunan bazı iş yerlerini de su bastı. İş yeri sahipleri, kendi imkanlarıyla temizlik çalışması başlattı.

Fikirtepe metrobüs durağındaki alt geçidi de su bastığı görüldü. Oluşan su birikintisi nedeniyle, Marmaray metrosunun Feneryolu istasyonundan transit geçiş yapacağı öğrenildi.

Bazı caddelerde oluşan su birikintileri nedeniyle trafik yoğunluğu meydana geldi.

Kadıköy Şair Arşi Caddesi'nde rögarların tıkanması sonucu su taşkınları meydana gelirken, sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Kadıköy Feneryolu Tren İstasyonu alt geçidini de su bastı.

Mahsur kalan araçlar itfaiye ve belediye ekiplerinin çalışması ile kurtuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), özellikle Anadolu yakasında etkili olan sağanak yağışla ilgili bir bilgilendirme açıklaması yaptı. Açıklamada Kadıköy, Pendik, Tuzla, Ümraniye ve Sancaktepe ilçelerinde metrekareye ortalama 15 ila 20 kilogram arasında yağış düştüğünü belirtildi. En fazla yağışın 35- 40 kilogram ile Şile ve Kadıköy ilçelerine düştüğü kaydedildi.

İBB'nin yağış öncesi 4 bin 563 personel, bin 718 araç, iş makinesi ve ekipman ile önlem alındığı ifade edilen açıklamada AKOM kameraları ve 153 Beyaz Masa'ya gelen ihbarların değerlendirilerek göllenme ve su baskınlarına müdahale edildiği belirtildi.

Çekmeköy Madenler Altgeçit, TEM Çakmak Köprüsü altı, D-100 Uzunçayır Kavşağı, D-100 Fikirtepe Metrobüs İstasyonu mevkii, D-100 Göztepe, Marmaray Feneryolu, Suadiye ve Maltepe İstasyonu'nda oluşan göllenme ve su baskınlarına İBB ekipleri tarafından müdahale edildiği ifade edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İBB AKOM verilerine göre yerel sağanak yağışlar görülecek.

Özellikle bugün akşam saatlerine kadar Anadolu Yakası ve kuzey kesimleri başta olmak üzere kentte aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğinden, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

İBB, ani ve kuvvetli yağmurun yollarda göllenme ve kot seviyesinin altında kalan yerlerde su baskını hadiselerine neden olmaması için şehir genelinde mazgalları açık tutuyor.

Kentte hafta boyunca sıcaklıkların mevsim normalleri civarında 29-32 derece aralığında seyretmesi bekleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.