Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstanbul eski valisi gözaltına alındı

İstanbul eski valisi gözaltına alındı

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Mutlu'nun evinde arama yapılıyor. Operasyon kapsamında 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 26.07.2016 - 10:19

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu gözaltına alındı. Gözaltı işlemi yapan polislerin sabah saatlerinde eski Vali Mutlu’nun Üsküdar’daki evine geldiği bildirildi. Komşuları sivil giyimli polislerin, Mutlu’nun 4 katlı binanın en üst katındaki evine geldiklerini ve Hüseyin Avni Mutlu’yu polis aracına bindirerek ayrıldıklarını söyledi.

İstanbul Eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimin ardından görevden uzaklaştırılan isimler arasında en dikkat çekeni olmuştu. İçişleri Bakanlığı tarafından, merkez ve taşra teşkilatlarında görevli 246 mülki idare amiri, 7 bin 899 emniyet, 614 jandarma ve aralarında sahil güvenlik komutanının da bulunduğu 18 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 8 bin 777 personel görevden uzaklaştırılmıştı.

Görevden uzaklaştırılan 246 mülki idare amirinin içerisinde İstanbul'un eski Valisi olan ve daha sonra Merkez'e alınan Hüseyin Avni Mutlu da yer almıştı. Mutlu, Merkez'deki görevinden de uzaklaştırılmıştı.

İSTANBUL ESKİ VALİ YARDIMCISI HALUK NADİR DE GÖZALTINDA

İstanbul eski Vali Yardımcısı Haluk Nadir polis tarafından bu sabah gözaltına alındı.

Bir hafta önce görevinden alınan Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Haluk Nadir, bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınan Nadir, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kadıköy Kaymakamı gözaltına alındı

İstanbul'un Kadıköy İlçesi Kaymakamı Birol Kurubal, darbe soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.