Dolar 32,5004
%0.16
Euro 34,7694
%0.14
Altın 2.488,700
%1.07
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstanbul'dan yola çıktılar Urla'da yakalandılar

İstanbul'dan yola çıktılar Urla'da yakalandılar

İstanbul'dan bindikleri iki minibüsle yola çıkıp yasa dışı yollarla Yunan adalarına geçmek isteyen toplam 38 kaçak, İzmir Urla'da jandarmanın yol kontrolünde yakalandı. Suriye ve Pakistan uyruklu kaçakları yurt dışına çıkartmak istediği belirtilen 1'i Suriyeli toplam 3 kişi de gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 25.04.2017 - 11:11

Urla İlçesi Yağcılar Mahallesi girişinde dün saat 23.30 sıralarında yol kontrolü yapan jandarma ekipleri, durumlarından şüphelendikleri 10 BL 996 ve 34 DP 5318 plakalı iki minibüsü durdurdu. Minibüslerde yapılan aramalarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18'i Suriye, 20'si Pakistan uyruklu toplam 38 kaçak yakalandı. Ayrıca, iki araçta bulunan ve kaçakları yasa dışı yollardan Yunan adalarına götürmeye çalıştıkları belirlenen 42 yaşındaki H.K., 33 yaşındaki G.Ş. ile Suriye vatandaşı 27 yaşındaki İ.A. gözaltına alındı.

Kaçakların İstanbul'dan hareket ettikleri ve İzmir'e kadar yakalanmadan geldikleri ortaya çıktı. Kaçaklar işlemlerinin ardından İzmir İl Göç İdaresi'ne teslim edildi. 3 organizatörün ise işlemlerinin devam ettiği, adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. 

Kamyon kasasından 60 kaçak çıktı

İzmir'in Dikili İlçesi'nde kontrol edilen bir brandalı kamyonun kasasında, 60 kaçak jandarma tarafından yakalandı.

İzmir İl, Dikili İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir grup kaçağın yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak için kente geleceğini öğrendi. Kaçakların görülmemek için kasası brandalı bir kamyonla yolculuk yaptığı belirlendi. Bademli Mahallesi'nde bu sabah önlem alan ve araçları kontrol eden jandarma ekipleri, brandalı bir kamyonu durdurunca kasadaki 42'si Suriye, 18'i Afgan toplam 60 kaçağı yakaladı. Araçta yapılan kontrolde, 22 can yeleği bulundu. Araçtaki M.D. ve Ö.K.'de adlı 2 organizatör zanlısı gözaltına alındı. Kaçakların işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi. Organizatör zanlılarının ise adliyeye sevk edilmesi bekleniyor. Öte yandan kamyona kılavuzluk yaptığı belirlenen 2 araç belirlendi. Araçları kullanan kişilerin de kimliğinin tespit edildiği, zanlıların yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. (DHA)

Botları su alan 34 kaçak kurtarıldı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.