Dolar 32,5627
%0.15
Euro 34,8834
%0.63
Altın 2.431,130
%-0.07
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İSMMMO seçiminde Adak'a güven

İSMMMO seçiminde Adak'a güven

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), 23'üncü Olağan Genel Kurulu'nda 7 farklı grup yarıştı. Odaya kayıtlı 7 bin 600 üye, Genel Kurul'un ikinci gününde, oy kullandı. Oy kullanmak için Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gelen üyeler, burada güllerle ve zeytin fidanları ile karşılandı. Seçimin galibi, Başkan Vedat Adak oldu. Muhasebeci ve mali müşavirler seçimini yaptı

  • Ege Postası
  • 13.05.2019 - 08:47

3 yılda bir yapılan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), 23'üncü Olağan Genel Kurulu'nun ikinci gününde, üyeler Cumhuriyet Nevvar Salih İşgören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde kurulan sandıklarda oy kullandı. Seçimin galibi Başkan Vedat Adak oldu.

7 farklı grubun aday çıkardığı Genel Kurul'da, üyeler gül ve zeytin fideleri ile karşılandı. Çağdaş Grubun adayı olarak bir kez daha seçime katılan mevcut Başkan Vedat Adak, tüm adaylara başarılar diledi. Mesleğin daha ileri gitmesi  için çalıştıklarını aktaran Adak, "Meslektaşlarımız için çalıştık, bundan sonra da aynı şekilde çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Adak, zeytin fidesi dağıtma gerekçelerini de "Özellikle zeytin ağaçlarının katliamına dikkat çekmek için, bugün zeytin ağacı fidesi dağıtıyoruz" diye açıkladı.

HEM BAŞKAN HEM DE YÖNETİMİ KADIN

7 aday arasında tek kadın ise Seçim Delegasyon Grubu adına aday olan Necmiye Özcan oldu. Özcan'ın listesinin tamamı da kadınlardan oluştu. Özcan, "Başkan adayı da yönetimi de tamamen kadınlardan oluşuyor. Türkiye'de bir ilk çünkü biz yönetimde tam olarak temsil edilemediğimizi düşünüyoruz. Artık yanlışlara bizim el atmamız gerektiğini düşündüğümüz için buradayız" diye konuştu.

'Şimdi Değişim Zamanı' sloganıyla Değişim Grubu adına da başkan adayı olan Beyazıthan Güngelen de, "Odaların düzgün yönetilmediğini düşündüğümüz için aday oldum. Meslek yasası çıktığından beri gelişen olaylar hep meslektaş aleyhine oldu. Bu nedenle biz 'Değişim' diyoruz. El versinler, güç versinler, birlikte üretelim" dedi. Vizyon Grubu adayı ise Ergün Volkan Güven oldu. Güven, iddialı projelerinin olduğunu belirterek, "Mesleki eğitimlerin tamamen ücretsiz olması için çalışacağız" diye konuştu.

EN GENÇ BAŞKAN ADAYI

Meslekte Birlik Grubu'nun başkan adayı Mehmet Ali Demirtaş da, "Mesleğimizin daha ileri gitmesi için göreve talip olduk. Genç bir ekiple mesleğimizi kaliteli ve saygın bir meslek haline getirmek için mücadele edeceğiz. Bu nedenle saygın meslek ve saygın meslektaş diyoruz" dedi. En genç başkan adayı olduğunu belirten 33 yaşındaki Erhan Yaşar da Genç ve Cumhuriyetçi Grup adına yarışa katıldı. Yaşar, "Türkiye'nin en genç oda başkanıyım. 3 yılda 5 bin 250 kişiyi gezdik. Sadece seçim zamanlarında değil, farklı zamanlarda da meslektaşlarımızın kapısını çaldık. Yoğun bir çalışma yaptık. Bir mücadele ortaya koyduk. İnşallah mücadelemizin karşılığını sandıktan alacağız. Demokrasi kazansın, mesleğimiz ve meslektaşımız kazansın" dedi. Bilgi Grubu adına yarışan Mehmet Çolak da, şunları söyledi:

"Arkadaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz ve onlara elimizden geldiği kadar yardımda bulunuyoruz. Alo Maliye'nin yapmadığı işi biz yaptık. Müşteri hizmetleri gibi meslektaşlarımıza hizmet verdik. Bu çalışmayı da seçim olduğu için yapmadık. Seçim bittikten sonra da aynı çalışmayı sürdüreceğiz." Üyeler, saat 17.00'ye kadar oy kullanabilecek. 

İSMMMO SEÇİMİNİ ÇAĞDAŞ GRUP KAZANDI 

İzmir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO), 23'üncü Olağan Genel Kurulu'nda, odaya kayıtlı 7 bin 840 üyeden 3 bin 323’ü oy kullandı. Seçim Delegasyon Grubu adına Necmiye Özcan, Değişim Grubu adına Beyazıthan Güngelen, Vizyon Grubu adına Ergün Volkan Güven, Meslekte Birlik Grubu adına Mehmet Ali Demirtaş, Genç ve Cumhuriyetçi Grup adına Erhan Yaşar, Bilgi Grubu adına Mehmet Çolak, Çağdaş Grup adına ise mevcut Başkan Vedat Adak, seçime katıldı. 7 grubun yarıştığı seçimin galibi mevcut Başkan Vedat Adak oldu.  (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.