Dolar 32,5156
%0.21
Euro 34,7430
%0.06
Altın 2.497,190
%1.42
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İŞKUR İzmir'den talep topluyor

İŞKUR İzmir'den talep topluyor

Türkiye İş Kurumu, 2 Nisan- 11 Mayıs tarihleri arasında ülke genelinde yapacağı 'İşgücü Piyasası Araştırması' ile iş dünyasının fotoğrafını çekecek.

  • Ege Postası
  • 30.03.2018 - 13:54

İşgücü Piyasası Araştırması (İPA) çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürü Makbule Dank, araştırmanın 20 ve üzerinde işgücü istihdam eden 4 bin 648, 10- 19 istihdamlı 273,  2- 9 istihdamlı 860 işyeri olmak üzere il genelinde toplam 5 bin 781 işyerinin ziyaret edilerek yapılacağını söyledi. 

İŞKUR İzmir İl Müdürü Dank, bu ziyaretlerle İzmir işgücü piyasasının fotoğrafının çekileceğini, İzmir'de işgücünün yapısı, sektörel bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları,bulunması zor olan meslekler, zorluk nedenleri ile sektörel düzeydeki açık işlerin belirlenerek karşılanmaya çalışılacağını ifade etti. 2019 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derleneceği bildirildi. Makbule Dank, işyeri ziyaretlerinde işverenlere, İŞKUR hizmetlerinin tanıtlacağını, yükümlülükleri, hakları ile ilgili danışmanlık hizmeti verileceğini belirtti. Dank, "Kuruma kayıtlı olmayan işyerlerinin kayıt altına alınması, bu işlem gerçekleştirilirken varsa açık işlerin alınması ve karşılanması, aranan niteliklerde işgücü yetiştirilmesine yönelik işverenlerle aktif işgücü programları kapsamında işbirliği yapılması, işverenin İŞKUR'un sunduğu diğer hizmetlere ilişkin görüş ve önerilerinin alınması, işgücü yetiştirme alanında işverenlerden etkin olarak yararlanılması hedeflenmekte. Ayrıca çalışma sonuçları genel müdürlüğün koordinasyonunda illerde eğitimli İŞKUR personeli tarafından raporlaştırılacak. Bu raporla ilin işgücü piyasası talep yönüyle ele alınarak işgücü piyasa yapısı ve ihtiyaçları ortaya konulacak olup, öncelikle piyasanın temininde güçlük çektiği mesleklerde mesleki eğitim planlamaları yapılarak piyasanın ihtiyacı karşılanacak."

PİYASANIN İHTİYACI TESPİT EDİLECEK

Bu araştırmayla yerel düzeyde kısa dönemli işgücü talebinin eğilimleri belirlenerek, aktif işgücü piyasası politikalarının ihtiyaca uygun planlaması için veri tabanı oluşturacağını ve yerel düzeyde işgücü piyasası talep verilerini içeren bir rapor düzenleneceğini anlatan İl Müdürü Makbule Dank, araştırmanın ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olmasının beklediklerini söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.