Dolar 32,3309
%0.25
Euro 35,0754
%-0.13
Altın 2.298,440
%0.92
Bist-100 9,06
%2.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İŞKUR'dan 'engelli istihdamı' teşekkürü

İŞKUR'dan 'engelli istihdamı' teşekkürü

İŞKUR İzmir İl Müdür Vekili Emin Dank, engelli istihdamına katkıları nedeniyle Hugo Boss, Migros ve PETKİM'e ziyaretlerde bulunarak, teşekkür belgesi sundu.

  • Ege Postası
  • 18.05.2017 - 11:58

İzmir Çalışma ve İş Kurumu yönetici ve görevlileri, kayıtlı işverenler içerisinde en çok engelli istihdam eden işyerlerine ve kurum hizmetlerinden faydalanan engelli vatandaşların evlerine ziyaretlerde bulundu. İŞKUR İzmir İl Müdür Vekili Emin Dank ve beraberindeki kurum yetkilileri de, 107 engelli çalışanı olan Hugo Boss Tekstil Sanayi Ltd. Şti., 91 engelli çalıştıran Migros Ticaret A.Ş. ve 71 engelli çalışanı bulunan PETKİM'e ziyaretlerde bulunarak, engelli istihdamına katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi. Hugo Boss Genel Müdür Yardımcısı Arif Kaya, PETKİM Genel Müdürü Anar Mammadov ile Genel Müdür Yardımcısı Levent Kocagül ile Migros Güney Ege Bölge Direktörü Muzaffer Tuğsavul da İŞKUR'a engelli istihdamı konusunda kendilerine desteklerinden ötürü teşekkür etti.

ZORUNLULUK DEĞİL SORUMLULUK

İŞKUR İl Müdür Vekili Dank, "50 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerlerimizin yüzde 3 oranında, kamuda ise yüzde 4 oranında engelli çalıştırma gibi yasal bir zorunluluğu vardır. Ancak biz bunu aslında zorunluluk değil; işletmeler açısından sorumluluk anlayışıyla yüklenebilirsek meseleye daha fazla katkı sunabileceğimizi düşünüyoruz. Burada amaç engellinin işyerinde çalışıyormuş gibi görünmesi değildir. Asıl amaç; engelli vatandaşımızın sosyal hayata katılması, işgücü piyasasına arzının sağlanması ve üretime katkısıyla birlikte kendini kıymetli hissetmesine fayda sağlamak olmalıdır. Zorunluluğu yasak savma şeklinde değil; engelli kardeşimizi filen çalıştırmak suretiyle üretim segmentine dahil etme olarak hayata geçirmek önemli olandır. Kurum olarak, engelli vatandaşlarımızı daha fazla İŞKUR'a davet edip hatta onların ayaklarına gidip İŞKUR'a kayıtlarını ve istihdam politikaları içerisinde yer almalarını sağlamaya gayret ediyoruz" dedi.

İŞVERENLERE TEŞEKKÜR

İŞKUR hizmet merkezleri ve il müdürlüklerinde de engelliler için belirlenmiş olan günlerde toplu görüşme günleri belirlediklerinin altını çizen Dank şunları söyledi:

"İşverenlerimizi ve engelli vatandaşlarımızı aynı gün aynı saatte İŞKUR çatısı altında buluşturarak istihdam ortamı sağlıyoruz. Bazı işyerlerimiz yüzde 3 engelli çalıştırma zorunluluğuna rağmen yasal zorunluluktan daha fazla sayıda engelli çalıştırıyor. Yasal zorunluluğu olmadığı halde bile engelli çalıştıran işverenlerimiz var. Bu kapsamdaki işverenlerimize de teşekkürü bir borç biliriz." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.