Dolar 32,3165
%0.2
Euro 35,0968
%-0.07
Altın 2.299,250
%0.95
Bist-100 9,05
%2.75

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İskeçeli işadamları İzmir'de

İskeçeli işadamları İzmir'de

Yunanistan'ın İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, İzmir Ticaret Odası'nı (İTO) ziyaret etti. Tekstil, mobilya, ticaret ve gıda sektöründen işadamlarının yer aldığı heyet İzmirli firmalar ile ikili görüşmeler yaptı.

  • Ege Postası
  • 11.04.2017 - 12:43

İskeçeli işadamalarını İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Güleç ağırladı. Güleç, İskeçe'nin, Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesinde geniş arazileri ve sahilleriyle ekolojik açıdan oldukça zengin bir bölge olduğunu söyledi. İskeçe'de başlıca sektörün tarım olduğunu belirten Güleç, "Sanayi, endüstri ve tabii ki turizm de öne çıkan sektörler. Tekstil, mobilya, ticaret ve gıda sektöründen işadamlarının gerçekleştireceği ikili iş görüşmelerinden olumlu ve verimli sonuçlar alınacağını umuyoruz. 2008 yılında İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası'nın da öncülüğünde bir işbirliği platformu oluşturduk. Platformda Romanya, Bulgaristan Bosna Hersek ve ülkemizden Odamız ile Tekirdağ Ticaret Odası yer alıyor. Bir işbirliği anlaşması da imzalamıştık. En iyi ticaretin en yakındaki komşuyla yapıldığına inanıyoruz. Hem ticaretimizi arttırmak hem de Ege'de dostluğu güçlendirmek için sayısız toplantı, karşılıklı ziyaret yaptık. Türkiye Ege Kıyıları ve Yunanistan Ege Adaları Ekonomi Zirvelerini düzenledik. Bu zirveler iki ülke ilişkilerinde bir sembol haline geldi" dedi.

İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi Serkan Hatip ise "İzmir, ticaretini yakın adalarla yapıyor. Bu adalardan çok sayıda ziyaretçi İzmir'e geliyor. Biz de İzmir'e çok uzakta değiliz. Özellikle iki ülke arasında ekonomik işbirliği anlaşmaları ve toplantılar yapılmakta. 2015 verilerine göre 3 milyar 250 bin Euro'luk ticaret hacmimiz 1 milyar 750 bin Euro'ya geriledi" dedi. Karşılıklı turist sayısının her geçen gün arttığını söyleyen Hatip, "Umarım bu ziyaretimiz iki kentin ve iki ülke arasındaki ticarette bir köprü görevi görür" diye konuştu. İskeçe Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı İrfan Hacıgene, Yunanistan ekonomisinin özellikle bu dönemde ağır ilerlediğini belirterek, İzmir ile ticari ilişkileri geliştirmek istediklerini ve İTO'dan destek beklediklerini söyledi. Görüşmelerden sonar işadamalı arasında ikili görüşmeler yapıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.