Dolar 32,4920
%0.25
Euro 34,5889
%0.27
Altın 2.473,390
%-0.39
Bist-100 9.572,00
%-1.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Isı yalıtımı için halıfleks kullanın

Isı yalıtımı için halıfleks kullanın

Bazı mekanlarda mekanın ısıtılması ve ısının muhafaza edilmesi son derece güç olabiliyor. Bu noktada devreye ısı yalıtım yöntemleri giriyor. Çok sayıda kişi ısı yalıtımında zemin kaplamanın son derece önemli olduğunu gözden kaçırıyor. Oysa zemin kaplamada hangi ürünü tercih ettiğiniz yalıtımında da oldukça etkili bir faktördür. Yapılan araştırmalar ısı yalıtımı için en ideal seçeneğin halıflex kullanımı olduğunu ortaya koyuyor.

  • Ege Postası
  • 18.11.2019 - 16:13

Halıfleksler mekanın ısıtılması için kullanılan enerjiden % 15 oranında tasarruf yapmayı sağlıyor. Aynı zamanda ortamda ısının muhafaza edilmesi noktasında da oldukça avantajlı bir seçenek olduğunu belirtmek gerekir. Özellikle Samur Halıfleksgibi yüksek kalitede ürünlerin kullanılması halinde  ısı yalıtım oranı daha çok daha fazla olabiliyor. Sadece geniş mekanlarda değil evlerde de halıfleks kullanımının yaygınlaştırılması enerji tasarrufu noktasında da çok büyük bir önem taşıyor.

Halıfleksler Gürültüyü Azaltıyor

Halıfleks kullanımının getirdiği avantajlar sadece ısı yalıtımından ibaret değil. Aynı zamanda gürültüyü azaltıyor olması da bu ürünleri cazip kılıyor. Yapılan akustik testlerde ortalama kalitede olan bir halıfleksin  30 desibel ses emdiği kayıtlara geçti.  Bu özelliği sayesinde sessizliğin büyük önem taşıdığı tüm ofislerde ve diğer çalışma alanlarında en çok tercih edilen ürünlerin halıfleks olmasını beraberinde getiriyor. Bununla birlikte güvenli bir zemin kaplama seçeneği olduğunun da altını çizmek gerekiyor.

Zemindeki kayganlık özellikle insan sirkülasyonunun çok fazla olduğu hastaneler ya da oteller gibi mekanlarda büyük bir tehlike oluşturabiliyor. Bu tehlikeyi ortadan kaldırmak isteyenler tercihini  duvardan duvara halı kaplama tasarımlarından yana yapıyor. Aynı zamanda çocukların kullandığı kreşler gibi alanlarda da çok daha güvenli bir seçenek olduğu aşikar. Çocukların sıklıkla düşmesi nedeniyle yaralanma riskini daha alt seviyelere çeken halıfleksler gün geçtikçe daha fazla ilgi görmeye başladı.

Tüm bunlarla birlikte sağlam bir yapıya sahip olması da  bu ürünlerin daha fazla tercih edilmesini beraberinde getiriyor. Pratik bir şekilde döşenebilir halıfleks modelleri çok uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor ve yenilenmesine gereksinim olmuyor. Dolayısıyla ekonomik anlamda daha cazip bir zemin kaplama seçeneği olduğundan söz edilebilir. Samur Halıfleks gibi kaliteli ürünler  zengin bir desen ve renk seçeneği yelpazesi sunarak herkesin zevklerine uygun tercihler yapmasını sağlayabiliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.