Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0551
%-0.03
Altın 2.326,490
%0.26
Bist-100 9,09
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İş garantili konfeksiyon kursu

İş garantili konfeksiyon kursu

İzmir'de, hazır giyim sektöründeki eleman ihtiyacını karşılamak için açılacak ücretsiz kurslar tanıtıldı. İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mevlüt Turun, kursiyerlere yüzde 100 iş garantisi verdiklerini söyledi. 

  • Ege Postası
  • 29.08.2016 - 12:59

İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası ile İzmir Tuhafiye, Manifatura ve Benzerleri Odasının ortak yürüttüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı himayesinde gerçekleştirilecek istihdam projesi, basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıya İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Mevlut Turun ile Genel Sekreter Aylin Kaşaröz, İzmir Tuhafiye, Manifatura ve Benzerleri Odası Başkanı Memduh Kaya ile Genel Sekreter Meral Elalmış ve Proje Koordinatörü Selden İbiş katıldı. "Konfeksiyon ve Hazır Giyim Sektöründe Kayın Dışı İstihdamın Çözümünde Mesleki Eğitim ve Yenilikçi Yaklaşımlar" adlı Avrupa Birliği projesiyle kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesinin amaçlandığı belirtildi. 

234 BİN 970 EURO BÜTÇELİ PROJE
Toplantıda konuşan Mevlüt Turun, "Sektörde makineci eksiği çok büyük. Her yerde afişlerle ilanlarla makineci aranıyor. Bu açığı kapatmak ve kayıt dışı istihdamın önüne geçmek için bu Avrupa Birliği projesini uygulamaya karar verdik. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın desteğiyle projeyi uygulamaya başlayacağız. Avrupa Birliği'nin proje için ayırdığı toplam bütçe 234 bin 970 Euro" diye konuştu. 

Proje kapsamında oluşturulacak atölyelerde 200 kişiye dikiş makineciliği öğretileceğini belirten Turun, "4 grup halinde eğitimleri gerçekleştireceğiz. Her grupta 50 kursiyer olacak. Saat 09.00-15.00 ile 15.00-20.00 saatleri arasında kurslar gerçekleştirilecek. İlk grup 1 Ekim tarihinde eğitime başlayacak. Bu gruba katılmak isteyen kursiyerlerin hemen başvurularını yapmaları gerekiyor. 30 Haziran 2017 tarihinde sonuçlanacak projemiz için Mart ayına kadar başvuru kabul edilecek. 18 yaşını doldurmuş herkes kursa katılabilir. Herhangi bir tahsil şartı aranmayacak" dedi. 

YÜZDE 100 İŞ GARANTİSİ
Kursa katılanlara günlük 25 lira cep harçlığı verileceğini belirten Mevlüt Turun, "Bir kursiyer bütün derslere katıldığı takdirde 40 günlük kurs boyunca cebine bin lira para girmiş olacak. Kursun sonunda bütün kursiyerleri sertifikalandıracağız ve yüzde 100 iş garantisi de veriyoruz" diye konuştu. 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.