Dolar 32,5816
%0.33
Euro 34,6622
%-0.2
Altın 2.527,090
%1.71
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İş dünyasından 'İdlib' mesajları

İş dünyasından 'İdlib' mesajları

Suriye rejim güçlerinin hain saldırısı sonrasında İdlib’te verdiğimiz şehitler tüm Türkiye’de olduğu gibi İzmir iş dünyasında da büyük üzüntüye neden oldu. 'Türk milletinin başı sağ olsun'

  • Ege Postası
  • 28.02.2020 - 12:29

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, “Şehitlerimizi kalbimize gömüyoruz, şehit ailelerimiz başta olmak üzere Türk milletinin başı sağ olsun. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” dedi.

Türk askerinin İdlib’te uluslararası anlaşmalardan doğan yetkisiyle, Türkiye’yi terör unsurlarından korumak için bulunduğuna dikkati çeken Eskinazi, NATO müttefiki olan Türkiye’nin bu süreçte NATO’dan hak ettiği desteği görmeyi beklediğine dikkati çekti.

İdlib, Libya ve diğer noktalarda Türk askerinin daha fazla kayıp vermemesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda askeri ve siyasi yetkilileri daha stratejik davranmaya davet eden Eskinazi, “Son bir ayda 43 şehit verdik. İdlib’deki durum son derece endişe verici. Bundan sonraki süreçte şehit vermemek için askeri tedbirlerin arttırılması gerektiği anlaşılıyor. Zaman yitirmeden ve başka şehitler vermeden bu tedbirler alınmalı” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Çözümün kökten sağlaması elzemdir

İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli “İdlib’de kahraman ordumuzu hedef alan alçakça bir saldırı sonucu şehit düşen askerlerimize rahmet, ülkemize sabır ve başsağlığı diliyorum. Yıllardır milyonlarca Suriyeli’ye ev sahipliği yapan ve yeni insani dramların yaşanmaması için Suriye topraklarında barışçıl amaçlarla bulunan ülkemize karşı yapılan bu saldırı, hiçbir şekilde kabul edilemez. Birleşmiş Milletler ve NATO başta olmak üzere, varlık sebebi küresel barış olan kurumların bir an önce devreye girip, daha fazla şehit vermeden gerekli tedbirleri alması ve artık bir insanlık sorunu haline gelen Suriye meselesinin kökten çözümünü sağlaması elzemdir. Türk iş dünyası olarak tüm varlığımızla ülke yönetiminin ve ordumuzun arkasında olduğumuzun bilinmesini isterim.”

 

Tarafları sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, kahraman Mehmetçiğimize yönelik İdlib’te gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. Özgener şu açıklamayı yaptı: 

“Sınırlarımızın ve ülkemizin güvenliği için İdlib’te görev yapan askerlerimize yönelik hain saldırı yüreklerimizi yaktı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı Mehmetçiklerimize acil şifalar diliyorum. Gayri meşru rejimin, bölgeye barış getirmek için çalışan kahraman askerlerimize yönelik gerçekleştirdiği bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Milletçe başımız sağolsun. Ülke menfaatlerimizin ve güvenliğimizin söz konusu olduğu bu süreçte Devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.  Suriye’de rejimin insanlığa karşı işlediği suçların durdurulması amacıyla ASTANA sürecinin tarafları başta olmak üzere tüm uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz.”

 

“Acımız Çok Büyük”

Ege Bölgesi Sanayi Odası adına İdlib'de şehit olan askerlerimizin ailelerine başsağlığı dileyen başsağlığı mesajı yayınlayan Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın mesajı şu şekilde oldu: "Her zaman siyasi-ekonomik ve toplumsal alanda ülkemizde yaşanan olaylar karşısında duyarlı olmaya gayret ettik. Yeri geldi önce ekonomi dedik, yeri geldi önce insan dedik. Ama öyle zamanlar geldi ki, sözün bittiği yerdi ve önce vatan dedik. İşte yine öyle günlerden geçmekteyiz.

Dün gece, Suriye rejim güçlerinin hain saldırısı sonrasında İdlib’ten gelen şehit haberleri yüreklerimizi dağladı.

Şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine, ülkemize sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Acımız çok büyük.

Kaybettiğimiz canlarımız için; aklı selim, sağduyulu ve tek yürek olmamız gereken bir süreçten geçmekteyiz.

Askerimizin, vatan topraklarını terör unsurlarından arındırmak ve korumak adına İdlib’te karşı karşıya kaldığı bu durum, bir kez daha “Dış politikada dostluk yoktur, sadece çıkarlar vardır” sözünü hatırlatmıştır.

Ülkemizi yalnız bırakanlar, Mehmetçiğimizin kanını dökenler karşısında daha stratejik adımlar atmamız gerektiği çok nettir. Ortadoğu bataklığında kaybolmamak, daha fazla canımızı kaybetmemek adına buna mecburuz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “YURTTA SULH, CİHAN’DA SULH” sözü de her daim yolumuzu aydınlatmalıdır.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.