Dolar 32,3111
%0.19
Euro 35,0577
%-0.18
Altın 2.277,800
%0.01
Bist-100 8,99
%2.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İran sınırını geçici olarak kapattık!

İran sınırını geçici olarak kapattık!

Türkiye, İran'da ölümle sonuçlanan yeni tip corona virüsü vakaları nedeni ile kara sınır kapılarını geçici olarak kapattı. Bugünden itibaren uçuşlar da geçici olarak durduruldu. Ticaret Bakanı Pekcan, "Türkiye’den ihracat ve transit işlemleri kontrollü olarak devam etmektedir" dedi.

  • Ege Postası
  • 23.02.2020 - 16:35

Türkiye’ye komşu olan İran'da corona virüsü nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine üç sınır kapısı kapatıldı. Nahcıvan'a açılan Dilucu sınır kapısı da kapatıldı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "32 ülkede toplam corona virüs vakası sayısı 80 bine yaklaştı. Salgını ülkemizden uzak tutmayı başardık. Hastalığın İran'da görülmesi bizler için alarm anlamına geliyor. Bizzat İran Sağlık Bakanı'yla görüştüğümüzü söylemiştim.

Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu yakından takip etmektedir. Bugün itibariyle İran'da vaka sayısı 43 ölü sayısı 8 olarak tespit edildi. İran'la üç sınır kapımız bulunuyor ayrıca Iğdır'da Nahcıvan'la Dilucu sınır kapısı bulunuyor. 

Tüm uluslararası uçuşlar (İran'dan gelişler) saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durduruldu.

Tedbir amaçlı olarak tüm sınır kapıları geçici olarak kapatıldı.

Van'da soğuk algınlığı belirtileri olan 5 kişi gözlem altındaydı. Onların sonuçları da corona virüsü açısından negatif çıktı

Dün ve önceki gün, 8 İran vatandaşı hastalık bulgularının olması nedeniyle ülkemize girişleri verilmedi" açıklamasını yaptı.

Iğdır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise, “İran’da görülen corona virüsü vakalarına karşı ilimiz sınır ili olması sebebiyle her türlü emniyet ve sağlık tedbirleri ilk andan itibaren alınmıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalar dışındaki haber ve yorumlara lütfen itibar etmeyiniz” denildi.

BAKAN PEKCAN'DAN AÇIKLAMA

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Koronavirüs salgını nedeniyle İran’a açılan kapılarımızda İran tarafından tüm araç, eşya ve yolcu girişleri tedbir amacıyla geçici olarak durdurulmuştur.

Türkiye’den ihracat ve transit işlemleri kontrollü olarak devam etmektedir.

İran üzerinden Türkiye çıkışlı transit geçecek araçların güzergah geçişleri takip edilecektir.

Gümrük kapılarımızda çalışanlarımız hijyen ve sağlık kurallarına sıkı bir şekilde uymaktadır, gerekli önlemler alınmıştır" açıklamasını yaptı.

(NTV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.