Dolar 32,5289
%0.13
Euro 34,9441
%-0.08
Altın 2.438,860
%0.11
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İran'da ölü sayısı açıklandı! Korkunç rakam...

İran'da ölü sayısı açıklandı! Korkunç rakam...

İran İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı (İRNA) Pazar günü yaşanan 7.3 büyüklüğündeki depremde 530 kişinin hayatını kaybettiğini, 7817 kişinin ise yaralı olduğunu duyurdu.

  • Ege Postası
  • 14.11.2017 - 18:02

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 7,3 büyüklüğündeki depremin meydana geldiği Kermanşah eyaletini ziyaret ederek depremzedelere destek sözü verdi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, depremden etkilenen bölgeleri ziyaret ederek, arama kurtarma çalışmalarını yerinde izledi. 

Depremde en çok can kaybının yaşandığı Serpulzehab kentinde halka hitap eden Ruhani, depremde yıkılan evlerin yeniden inşası için karşılıksız yardımların yanında uzun vadeli kredinin de devlet tarafından sağlanacağını söyledi.

Ruhani, hasar tespit heyetinin bugün oluşturularak, bölgenin yeniden imarı için gerekli bütçe çalışmalarına ivedilikle başlanacağı sözünü verdi. 
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, "Yıkılan yerlerin bir kısmı eski, bir kısmı da devlet tarafından yaptırılan yeni binalardı. Binaların neden yıkıldığına dair gerekli incelemeler yapılacak. Yapım esnasındaki sorunlar ve eksiklikler araştırılacak. Hükümet, bu konunun kesinlikle takipçisi olacak, kusuru olanlar belirlenecek ve halka bildirilecek." ifadelerini kullandı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞILDI

Öte yandan, İran Kızılayı Arama Kurtarma Birimi Başkanı Murtaza Selimi, depremden etkilenen bölgelerde, arama kurtarma çalışmalarının sona doğru yaklaştığını söyledi.

Selimi, "Depremden etkilenen bölgelerde göçük altında kimsenin kalmadığını düşünüyoruz." dedi. Gıda ve çadır sıkıntısının yaşandığını aktaran yetkililer, bölgede 536 köyde hasar meydana geldiğini,12 bin civarında evin tamamen yıkıldığını, en az 70 bin kişinin evsiz kaldığını belirtiyor. Irak-İran sınırında pazar akşamı merkez üssü Irak'ın Halepçe ilçesi olan 7,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.