Dolar 32,5242
%0.24
Euro 34,8433
%0.35
Altın 2.487,960
%1.04
Bist-100 9.536,00
%0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Irak ve İran'dan ortak tatbikat!

Irak ve İran'dan ortak tatbikat!

Irak ve İran IKBY'nin yaptığı referandumun ardından ortak tatbikat başlattı. Reuters'ın son dakika gelişmesi olarak aktardığı haberde iki ülkenin askerlerinin sınırda tatbikata giriştiği duyuruldu.

  • Ege Postası
  • 30.09.2017 - 16:48

Bağdat'ın Bölgesel Kürt Yönetimi'nden merkezi yönetime devredilmesini istediği Irak ile İran arasındaki ortak sınır kapılarında iki ülke ordusu askeri tatbikat düzenleyecek.

İran Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Mesud Cezayiri, İran Silahlı Kuvvetler ile Irak Ordusu'nun Başmak, Temerçin ve Pervizhan ortak sınır kapılarında askeri tatbikat düzenleyeceğini açıkladı.

Tatbikatının önümüzdeki günlerde yapılacağını söyleyen İranlı Sözcü, kararın, Genel Kurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri başkanlığında bugün toplanan ordu komutanları oturumunda alındığını bildirdi.

Tatbikat kararının, ortak sınır kapılarında kontrolünü sağlamak isteyen Bağdat yönetimin isteği üzerine alındığını kaydeden Cezayiri, " Sınırlarda güvenliğin sağlanması ve merkezi yönetim güçlerinin konuşlandırılması için gerekli kararları aldık" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.