Dolar 32,3289
%0.24
Euro 35,0509
%-0.2
Altın 2.281,720
%0.18
Bist-100 9,00
%2.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Irak ordusu sınır kapılarını geri alıyor!

Irak ordusu sınır kapılarını geri alıyor!

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin kontrolündeki Halil İbrahim sınır kapısı Irak merkezi yönetimine teslim ediliyor. Reuters haber ajansı son dakika olarak duyurduğu haberde, Irak askerlerinin Türkiye ve Irak sınırındaki Habur Sınır Kapısını teslim aldığını duyurdu. Öte yandan, Suriye-Irak sınırındaki IKBY'nin kontrolündeki sınır kapısı da Irak ordusunun kontrolü altına geçti.

  • Ege Postası
  • 31.10.2017 - 12:11

Habur Sınır kapısının karşısında bulunan peşmergenin kontrolündeki Halil İbrahim sınır kapısı Irak merkezi yönetimine teslim ediliyor.

Devir teslim töreninde Irak Genelkurmay Başkanı ve ikinci Ordu Komutanı hazır bulunuyor.

TSK ve Irak Silahlı Kuvvetleri Şırnak'ın Silopi ilçesinde tatbikat yapıyordu. İki ülke askerleri Habur Sınır Kapısı'na doğru harekete geçti.

"ANLAŞMAYA VARILMADI"

Öte yandan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver, sınırların teslimi konusunu görüşmek üzere bir araya gelen Erbil ve Bağdat askeri heyetlerinin henüz nihai bir anlaşmaya varmadığını belirtti.

Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Görüşmelere devam eden Bağdat ve Erbil askeri heyetler, sınırların teslimi ve Peşmerge güçlerinin geri çekilmesi konusunda şimdiye kadar herhangi bir anlaşmaya varmadı.” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan IKBY Başkanı Mesut Barzani’nin Başdanışmanı Hemin Hawrami, Türkiye-IKBY arasındaki İbrahim Halil Sınır Kapısı’nın Irak güçlerinin denetimine geçtiği yönündeki iddiaları yalanladı. Hawrami Twitter hesabından yaptığı açıklamada, sınır kapısının Bağdat'a teslim edildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Hawrami ayrıca, Irak Genelkurmay Başkanı Osman Ganimi’nin Silopi’de konuşlanan Iraklı birlikleri ziyaret ettikten sonra Zaho’ya geri döndüğünü ileri sürdü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.