Dolar 32,5761
%0.19
Euro 34,9023
%0.69
Altın 2.435,010
%0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İP Foça Belediye Başkan Aday Adayı Yavuz Efe seçim çalışmalarına hız verdi

İP Foça Belediye Başkan Aday Adayı Yavuz Efe seçim çalışmalarına hız verdi

İşçi Partisi Foça Belediye Başkan aday adayı Emekli Deniz Kıdemli Albay Yavuz Efe, oldukça hummalı bir çalışma içerisinde. 2012 yılında Kıdemli Albay rütbesindeyken kendi isteği ile emekli olan Efe, yaklaşık 2 ay önce aday adaylığını 200 yurttaşın katılımıyla açıkladı. Efe, “Kaynağını bulduğum bilimsel projeleri uygularım. Foça’yı Ege ve Akdeniz’de hakettiği marka kent yapacağız” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.12.2013 - 13:13
İZMİR - 10 kişilik bir Seçim Strateji Merkezi kurduklarını belirten Efe, haberleşme-iletişim, propaganda, hukuk, koordinasyon gibi birimler oluşturduklarını ifade etti.

Aday adaylığı çalışmaları kapsamında ilk olarak Foça Kaymakamı’nı ziyaret eden Efe, Foça’nın tüm köylerini gezerek yurttaşlarla buluştu. Ardından Foça’daki oda ve kitle örgütlerini ziyaret etti. Foça Kalesi’nin surlarında asılı Türk bayrağının rüzgardan çözülüp düşme noktasına geldiğini gören ve bayrağı tekrar asan üç gencin ailelerine ulaşan Efe, üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk resmi olan ajandaları gençlere hediye etti
.
Yeni Foça’da arıcılar için yangın yolunun açılması amacıyla dilekçeyle yetkililere müracaatta bulunan Efe, 7. Jandarma Alay Komutanlığı’nın bulunduğu mevkiden Yeni Foça’ya bağlantı yolunun stabilize asfalt yol olarak yapılması için Büyükşehir Belediyesi’ne de başvuruda bulundu. Efe, son olarak İP Genel Başkan Yardımcısı Av. Tugay Şen ile birlikte Yenifoça’da Parti temsilciliğinin açılış törenini gerçekleştirdi.
Yavuz Efe’yle adaylık sürecini, çalışmalarını ve hedeflerini konuştuk.

-Sayın Efe, Foça belediye başkanlığına talip oluşunuzla başlayalım isterseniz. Aday adaylığı sürecinizi anlatır mısınız'

27 senedir sürdürdüğüm üniformalı meslek hayatımı sonlandırdıktan sonra bir süre dinlendim. Ancak, ülkemizin içinde bulunduğu durumu görüp tepkisiz kalmamın mümkün olamayacağını, mücadelenin ve hizmetin siyaset içerisinde yapılmasının gerekliliği tespitinde bulundum. Bu tespitin akabinde siyasetteki en önemli unsur olan siyasi partilerin durumunu, İç tüzüklerini incelemek suretiyle irdeledim. Bu kapsamda Kemalist, ilerici, bağımsız yönetim konularının en iyi irdelendiği, doğru bir çizgide bulunan ve yakın zamanda ülke idaresini ele alıp, bunu doğru bir şekilde yerine getireceğine inandığım İşçi Partisi’ne üye oldum.

Bu başlangıcın akabinde 25 yıldır bildiğim ve gelişimini hep geriye doğru sürdüren Foça’yı, olması gereken noktaya taşımak, turizmini geliştirmek, halkın gelir seviyesini arttıracak projeleri uygulamak, gençlerinin eğitim sonrası bavulunu alıp Foça’yı terk etmesini engelleyecek iş imkanlarını yaratmak, doğasını, tarihini korumak, sanatın Foça’da anlam kazanmasını sağlamak, engelleri kaldırmak kısacası medeni yaşama uygun tüm eksik kalmış, ihmal edilmiş, geciktirilmiş ve düşünülmemiş hizmetleri sunmak, kimlikli bir ilçe yaratmak için Foça Belediye Başkanlığı’na aday adaylığı müracaatımı yaptım. 12 Ekim günü yaptığım basın açıklaması ile birlikte parti ilçe başkanlığının desteğini de alarak 5 aylık bir çalışma takvimi hazırladım. Akabinde bilindik sorunların yanı sıra bilinmeyen sorunların tespitine yönelik çalışma ve görüşmelerimizi arttırdık. Bilinmeyen sorunların tespit edilip çözümlenebilir olanlarının beklemeksizin işleme konulmasını sağladık. Uzun süreç gerektirenlerin ise çözüm projeleri içerisinde halka sunulmak üzere yer almasını sağladık. Çözüm projeleri yaratmanın yanı sıra ikinci bölümde olmazsa olmazımız olan ‘Gelişim Projeleri’ni gerçekçi ve doğru konularla oluşturduk.

-Aday adaylığınızı açıklamanızın ardından yaptığınız çalışmalara biraz değinebilir misiniz'
Kurban bayramında yaşlı bakımevi ziyaretinde bulunarak bayramlaştık ve yalnız olmadıklarını hissettirdik. 24 saat üzerinden görev yapan kurumlarımızdan olan Emniyet Müdürlüğü görevlilerini, Jandarma Karakol Komutanlığı personelini, Devlet Hastanesi ‘Acil’ bölümündeki görevlileri ziyaret ettik.
İlçemizin mülki amiri olan Kaymakamımız Niyazi Ulugölge’yi makamında ziyaret ederek sorunlar ve çözümler konusunda bilgi alışverişinde bulunduk.

Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Günal Menemenli’yi makamında ziyaret ettik.
Tüm mahalle muhtarlarını ziyarette bulunarak mahallelerin sorunları konusunda bilgi sahibi olduk. Öte yandan toplum içerisinde ileri gelenler ile görüşmelerde bulunduk.

Hayvanseverler tarafından kurulan Sev-Koru Derneği’nin yönetici ve yönetim kurulu ile görüşmeler yaparak Foça’da kronik hale gelen sokak hayvanlarının sorunları konusunda bilgi alışverişinde bulunduk.
Atatürkçü Düşünce Derneği Foça Şubesi’nin kuruluşunun 15.yıl yemeğinde bulunduk.
Foça Kent Konseyi Engelli Masası Başkanı Sinan Kılıç ile görüşmeler yaparak engelli yurttaşlarımızın sorunları ve ihtiyaçları konusunda bilgi sahibi olduk.

Sanat Dostları Derneği’nin kurucusu Hüseyin Yurttaş’ın katkıları ile on beş günde bir Cuma akşamları gerçekleşen toplantılara katılarak Foça’daki sanatçıların ve sanatseverlerin beklentilerini dinledim. Benim de çok önem verdiğim sanat konusunda neler yapabileceğimi aktardım.
Yaşamını doğayı ve tabiatı korumaya adamış bir Foçalı dostumuzun Foça’daki Fener adasına fidan dikme ve tohum ekme faaliyetinde bulundum.

Yenifoça’da yaşayan ve geçimini arıcılıkla sağlayan yaklaşık otuz ailenin ortak sorunu olan Kızıldağ ormanlık alanında yangın yolu olmaması ve bir yangın durumunda müdahale edilemeyecek olması yüzünden 3 bin kadar kovanın ve geçimlerinin risk altında bulunduğunu tespit ettim. Orman Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe ile müracaat ederek konu ile ilgili işlemlerin başlatılmasını sağladım.
Foça Kalesi’nin surlarında asılı Türk bayrağının rüzgardan çözülüp düşme noktasına geldiğini gören ve bayrağı tekrar asan üç gencin ailelerine ulaşarak üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk resmi olan ajandaları gençlere hediye ettik.

24 Kasım Öğretmenler Günü’nün hafta sonu tatiline denk gelmesi nedeniyle tüm öğretmenlerimize tebrik kartı göndermek suretiyle günlerini kutladık.
Bağarası köyünde yapılan Cem törenine katıldım.

-Belediyecilik anlayışınızdan söz eder misini? Siz nasıl bir belediye yaratmayı düşünüyorsunuz'
Ortak aklı kullanarak, sürekli çalışarak, eşit davranarak, bilimsel düşünerek, dürüst olarak, belediye başkanlığına değil, Foça halkının sorumluluğunu almaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim.
Öncelikle şeffaf bir belediye diyoruz. Yani işleyiş şeffaf olacak. Halk meclisleri kuracağız bunun için. Serbest kürsüler oluşturulacak. Projelerin yatırım kararları halkla birlikte alınacak. Belediyenin mali tablosunu üç ayda bir halkımıza duyuracağız. Her noktada belediyede önce insan kavramı içerisinde hareket edeceğiz.

Halkımızla iç içe olacağız. Onların sadece mutlu anlarında değil, zor zamanlarında da yanlarında olacağım. Nerede hüzün, keder varsa ben orada olacağım.
Hiç kimsenin kazanımlarını geri alma gibi bir niyetimiz yok. Kimsenin ekmeğiyle oynama gibi bir derdimiz yok. Amacımız herkesin bolca kazanması için hizmet yapmaktır. Amacımız Foça’ya hizmetin ötesini götürmek olacaktır. Bizim anlayışımızla yönetilen bir belediyede halkçılığın önde olduğunu tüm Foça halkı görecektir.

-Son olarak Foçalılara hangi mesajı vermek istersiniz'
Yapılan birçok faaliyet, eylem, çalışma ve görüşme neticesinde; Liderimiz Atatürk, felsefemiz Kemalizm, değerlerimiz Namus, Emek ve Vatan diyerek, Foça’da yola çıktık.

Foça halkı çok güvenerek ve beklenti içerisinde son 25 yıldır seçtiği yöneticilerden beklediği hizmeti alamadığı gibi Foça’nın antik yapısını bozmamak şartı ile bunun dışında kalan birçok konuda gelişimine mani olduklarını söylemektedir. Antik özelliği bozmamak esastır. Ancak bu gerçek, insanların yaşamsal diğer gelişimlerini yapmamak üzere bahane edilmemelidir. Yöneticiler bunun arkasına saklanmışlardır.
Yerel seçimlerde doğru adayın halk tarafından seçilmesinin, yerelde yaşayan vatandaşların gelecek yaşamları açısından daha gerçekçi olduğu bir dönemde olduğumuzu hatırlatmak isterim. Vatandaşlarımızın bu değerlendirmeyi yaparken Foça’nın geleceği, kendi geleceği ve çocuklarının geleceği için siyasi düşünce ve tutkularını bir kenara bırakarak değerlendirme yapmaları gerektiğini belirtmek istiyorum. Bu kapsamda yapılan doğru değerlendirme ve eylem sonucunda kazanan hem Foça, hem yaşamımız hem de çocuklarımız olacaktır.

YAVUZ EFE KİMDİR'
Subay (pilot) bir baba ile ev hanımı bir annenin ilk evladı olarak 1968 yılında İzmir’de dünyaya geldi. 1985 yılında Harp Okuluna girdi. Dört yıl süre ile elektrik-elektronik mühendisliği eğitimini tamamlayarak 1989 yılında Harp Okulu’ndan Deniz İstihkam Teğmen olarak mezun oldu.
İlk görev yeri olan Foça Amfibi Alay Komutanlığı’nda 2 yıl görev yaptı.
1992-94 yılları arasında İstanbul Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı’nda bölük komutanlığı, 1994-96 yılları arasında İzmir Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı’nda bölük komutanlığı görevlerinde bulundu.

1996’da Ankara’ya atandı. 2007 yılına kadar 11 yıl süreyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Ankara Bakım Onarım ve İstihkam Komutanlığı’nda tabur komutanı olarak görev yaptı. 2007 yılında İzmir Bakım Onarım ve İstihkam Komutanı olarak İzmir’e atandı. 5 yıl süreyle alay komutanlığını sürdürdükten sonra 2012 yılında Kıdemli Albay rütbesinden kendi isteği ile emekli oldu. Görev yaptığı 23 sene içerisinde komutanlık görevlerindeki anlamlı çalışmasından ötürü ‘Erken Terfi’ ödülü ile mükafatlandırıldı.
Görev yaptığı süre içerisinde komutasındaki birlikler liderlik, görev anlayışı, sorunların tespiti ve kalıcı çözümlerin uygulanması, sorunların çözümünde sistemsel ve analitik yaklaşımların kullanılması, kontrol mekanizmalarının çalıştırılması, toplam kalite yönetiminin uygulanması personel ve malzeme yönetimindeki başarılı çalışmaları neticesinde üç kez “En İyi Birlik” ödülü almıştır. 5 kez “Üstün Birlik Yetiştirme”, 2 kez “Lojistik Hizmet Başarı” şerit rozeti ve daha birçok takdir ve ödülle mükafatlandırılan Efe, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nca Fransa, İspanya, İtalya, Portekiz, Arnavutluk, Tunus, ABD ve Japonya’ya görev ve mükafatlandırma amaçlı gönderilmiştir.

Evli ve bir çocuk babası olan Efe, halkla ilişkiler ve kamu yönetim, alanında yüksek lisans yapmıştır.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.