Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnsan olmak yeter

İnsan olmak yeter

Dünyanın dört bir yanında başta Gazze olmak üzere Kudüs ve Batı Şeria’da yaşananlar için protesto gösterileri düzenlendi. Türkiye’den, Brezilya’ya Arjantin’den, Fransa’ya, İsveç’e kadar onlarca ülkede protesto gösterileri yapıldı.

  • Ege Postası
  • 17.05.2018 - 06:48

Netanyahu-Trump ikilisinin kararlarını eleştiren İsrailliler de sokaklardaydı. Protestocular İsrail Başbakanı Netanyahu’nun resmi konutunun önünde protesto gösterisi düzenledi. Haaretz’e konuşan protestoculardan biri, “Benim adıma yapılan bu katliamı kabul edemiyorum” dedi. Avrupa’daki gösterilerin merkezi İtalya, Hollanda ve Avusturya oldu. İtalya’nın başkenti Roma’da yapılan gösteride Esquilino Meydanı’ndan Vittorio Emanuele II Abidesi’ne yürüyen grup, “Özgür Filistin” sloganı attı. Protestocular ellerinde Filistin bayraklarının yanı sıra “Filistin halkı için hayat, toprak ve özgürlük”, “Kudüs, sonsuza dek Filistin’in başkenti”, “Duvara ve İsrail işgaline hayır” yazılı pankartlar taşıdı. Göstericiler ayrıca dev bir Filistin bayrağı açtı. 

Cannes’da protesto

Dünyanın en önemli film festivallerinden Cannes’da İsrail’in Filistin katliamını eleştiren bir pankart açıldı. Lübnanlı oyuncu Manal Issa ‘Gazze’ye saldırıları durdurun’ yazılı bir pankartla kırmızı halıda yürüdü. Solo: A Star Wars Story’de rol alan Lübnanlı oyuncunun bu protestosu büyük ses getirdi. 

İsrail Büyükelçisi  ülkesine döndü

Gazze’deki katliam nedeniyle önceki gün Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan İsrail’in AnkaraBüyükelçisi Etian Na’eh’e ülkesine dönmesinin uygun olacağı bildirilmişti. Ankara’dan tarifeli uçakla İstanbul’a gelen Na’eh, Atatürk Havalimanı’nda uçuş saatini bekledi. Na’eh, VIP Salonu’nu kullanmayarak Dış Hatlar Gidiş Terminali’nde yolcuların kullandığı alanda bekledi. 205 numaralı salonda sıraya girerek özel yer hizmetleri firması tarafından rutin kontrollerden geçirilen Na’eh uçağa gidişte kendisini görüntüleyen gazetecilere de selam verdi.

Başkonsolos da gidiyor

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in İstanbul Başkonsolosu Yosef Levi Sfari’nin de bir süreliğine ülkesine dönmesini istedi. Türkiye’nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu’nun önceki gün İsrail Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı ve istişarelerde bulunmak üzere bir süreliğine Türkiye’ye dönmesinin istendiği bildirilmişti. Katliamın ardından Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Kemal Ökem ileWashington Büyükelçisi Serdar Kılıç’ı istişareler için Türkiye’ye çağırmıştı. 

Gazze’ye yeni deniz seferi

Gazze’ye yönelik ablukayı kırmayı amaçlayan İsveçli ve Norveçli aktivistler, balıkçı tekneleriyle yola çıktı. Ship to Gaza Derneği Basın Sözcüsü Ellen Hansson, İsrail’in ablukasını delmek için ‘Gazze için Filo’ adlı girişim olarak bir yıldır hazırlık yaptıklarını söyledi. Hansson, ‘’Filodaki küçük gemiler Fransa’daki kanallar üzerinden, büyük gemiler de okyanustan Gazze’ye gidecek’’ dedi. İsrail’in Gazze ablukasını kırmak için kararlı olduklarını vurgulayan Hansson, ‘’Bu sefer çok daha iyi bir organizasyonla İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı dünyanın dikkatine sunacağız’’ diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.