Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnsan Hakları Belgesel Film Günleri başladı

İnsan Hakları Belgesel Film Günleri başladı

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHİV) İzmir Şubesi ve İletişim Çalışmaları Topluluğu tarafından, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin 70'inci yılı nedeniyle İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde düzenlenen 9.'uncu İnsan Hakları Belgesel Film Günleri bugün 6 filmle başladı.

  • Ege Postası
  • 05.12.2018 - 17:15

İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde TİHİV İzmir Şubesi ve İletişim Çalışmaları Topluluğu tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen İnsan Hakları Belgesel Film Günleri'nde 8 Aralık’a kadar toplam 24 film gösterilecek. TİHİV Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Üsterci, şunları söyledi:

"9 yıl önce TİHİV’in kuruluşunun 20'nci yıl dönümünde vakfın faaliyetlerine de denk düşen bir çalışma olması için belgesel film günleri yapmaya karar verdik. İnsan hakları savunucuları da belgesel filmciler de olmakta olana, hakikate, o anda gerçekleşen şeye dikkatini yöneltir ve toplumsal gerçekliğin peşinde koşar ve o gerçekliğin hakiki yüzünü açığa çıkarır. İnsan hakları koruyucularının da temel görevi hakikati açığa çıkararak ihlali görünür kılmak ve beraberinde hak ihlaline karşı önleyici çalışmalar, mücadeleler sürdürmek. Belgeselci de toplumsal gerçekle ilgilenip, oradaki söylenenin görünenin değil de arkada olan hakikatin açığa çıkmasını sağlamak. Dolayısıyla iki alan birbiriyle çakışıyor. O zaman bu ortaklığı görüp böyle bir etkinlik hazırlamaya karar verdik. Böylelikle biz de toplumsal hayatımızın hem ülkemizde hem dünyadaki sorunlarını dile getirmeyi, izleyiciyle paylaşıp farkındalık yaratmayı ve sanatçının emek ve çabasını değerlendirmeyi amaçlıyoruz. O ihlallerin bir daha geçekleşmemesi için bir toplumsal duyarlılık ve beraberinde de ihlalcilere karşı bir baskı oluşmasını sağlamak istiyoruz."

Geçen sene 24 filme toplam 2 binin üzerinde izleyicinin ilgi gösterdiğini söyleyen Üsterci, "Her filmi ortalama 75- 80 kişi izliyor. Pek çok filmde salon tam doldu, hatta bir iki filmde dolduğu için izleyicileri içeri bile alamadık. Bugün ilk günümüz ve öğlen 46 kişiyle başladık. İlginin yüksek olduğunu görüyoruz. İnsan hakları savunucuları, öğrenciler ve emekliler yoğun ilgi gösteriyor" dedi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.