Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İngiliz gazetesinden Alaçatı'ya övgü

İngiliz gazetesinden Alaçatı'ya övgü

Tüm Türkiye önce Beşiktaş ardından Kayseri’de gerçekleştirilen terör saldırısının acısını yüreğinde hissederken, İngiltere’nin en çok okunan gazetelerinden Daily Mail’de Türk turizmini ilgilendiren ve biraz olsa da moral veren bir makale yayınlandı.

  • Ege Postası
  • 23.12.2016 - 12:50

2 milyonu aşkın okuyucusu olan Daily Mail Gazetesi, online versiyonunda, Alaçatı’yı konu edinen geniş bir makaleye yer verdi. Mary Gold imzasıyla yayınlanan makalede Alaçatı, Fransa’nın ünlü sahil beldesi St. Tropez ile kıyaslanarak, “Burası Fransız Rivierası kadar güzel bir yer ancak St.Tropez gibi uçuk ve aptalca  fiyatlara sahip değil.  Burada kaldırım kafeleri tıklım tıklım doluyor, çiftler gün batımında el ele tutuşuyor. 20 Pound’a iki kişi enfes bir akşam yemeği yiyebiliyor” ifadelerine yer verildi.

On yıl öncesine kadar 18 otelin bulunduğu Alaçatı’da şu an çoğu butik olmak üzere 400 otelin bulunduğu belirtilen yazıda Alaçatı'daki bazı butik otellere ve restoranlara özel bir yer verildi. Çeşme ve Alaçatı'nın eşsiz manzarası eşliğinde deniz ürünlerinin sunulduğu restoranlardan övgüyle söz edilen yazıda, Urla'da üretilen ödüllü şarapların, Londra'daki bazı seçkin restoranlarda da servis edildiği belirtildi. 

12 İon kentinden birisi olan Erythrai'ye de yer verilen yazıda, Alaçatı Pazarı'ndaki tezgahlarda satılan otlardan, "Muhteşem" olarak nitelendirilen turşulardan ve hamur işlerinden de söz edilerek, özellikle Alaçatı pazarının ziyaret edilmesi tavsiye ediliyor.

Bilindiği gibi, Çeşme, 7 Ocak 2016 tarihinde de dünyanın en prestijli gazetelerinden New York Times gazetesine de haber olmuş, gidilmesi gereken 52 Yer’ listesinde, Türkiye’den sadece Çeşme, 14. sırada yer almıştı.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.