Dolar 32,5057
%0.18
Euro 34,8316
%0.32
Altın 2.476,140
%0.56
Bist-100 9.530,00
%-0.18

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnciraltı planına 10 bin broşürle tanıtım

İnciraltı planına 10 bin broşürle tanıtım

İzmir'de arazilerinin planlanmasını bekleyen İnciraltı'ndaki arazi sahipleri, İzmir Körfez Geçişi ve İnciraltı Planı'nın kent ekonomisine katkısını İzmirlilere anlatmak için harekete geçti.

  • Ege Postası
  • 17.03.2017 - 14:49

Planlama ile İzmir'in neler kazanacağını anlattıkları 10 bin broşür hazırlayan ve kentin farkla noktalarında dağıtacaklarını açıklayan İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, "İnciraltı gelecekte kentin merkezi olacak. Burada 15 bin kişiye istihdam sağlanacak" dedi.  

İzmir'in yıllardır çözüm bekleyen sorunlarından biri olan İnciraltı planlamasında yeni bir süreç başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın son yaptığı planın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davada mahkeme tarafından iptal edilmesinden sonra Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında hazırladığı bir taslak planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na teslim etti. Bakanlık'ta yeni plan çalışmaları sürüyor. Bu süreçte İnciraltı'nda arazi sahiplerinin kurdukları İnciraltı 2. Nesil Platformu da planlamanın  kent ekonomisine sağlayacağı katkı konusunda İzmirlileri bilgilendirmek için harekete geçti. İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı  Tayfun Karabulut ve üyelerle birlikte yaptığı basın açıklamasında  Körfez Geçiş Projesi'yle birlikte uzun yıllardır çözüm bekleyen İnciraltı'nın imar planının yapılarak ekonomiye kazandırılmasının 15 bin kişiye yeni iş imkanı yaratacağını söyledi. Planlamayı Bakanlık ve Büyükşehir Belediyesi'nin toprak sahipleriyle birlikte yürüttüğünü belirten Karabulut İzmir Körfezi ve İnciraltı planlaması çalışmalarının birlikte yürütüldüğünü dile getirdi. Körfez Geçiş Projesi'nin ve İnciraltı'nın sağlık ve turizm alanı olarak planlanmasının İzmir'e neler kazandıracağını halka daha iyi anlatabilmek için İnciraltı 2. Nesil Platformu tarafından onbin broşür hazırlandıklerını dile getiren Karabulut, "İnciraltı'nın planlanması ve körfez geçiş projesi ile İzmir ekonomisinin neler kazanacağını, hazırlanan broşürleri şehrimizin değişik noktalarında dağıtacağız. Tüm İzmir'e önümüzdeki günlerde İnciraltı'nın planlanması ile yaşanacak ekonomik sıçramayı anlatmak istiyoruz. Hazırladığımız  broşürün ön yüzünde “İnciraltı Kent Ormanı dışında kalan 5 milyon metrekare alan planlandığında İzmir'in neler kazanacağını biliyor musunuz'" sorusunu yönelttik. Arka sayfada ise İzmir'in kazanacaklarını anlatıyoruz" dedi. 

"ŞEHRİN NEFESİNİ KESMEYEN, GÖKDELEN İMARI OLMAYAN YENİ KONUT ALANLARI KAZANDIRILACAK"
Projenin İzmir'i sağlık turizminin başkenti yapacağını belirten Karabulut, İnciraltı'nın planlanması ile İzmir'in kazanacakları anlattı. Karabulut, şöyle konuştu: 

"2500 yıldır insanlara şifa dağıtan Agamemnon kaplıcaları dünyaya sunulacak. Sağlık turizmi odaklı hastaneler, oteller ve kür merkezleri şehrimize 100 bin yeni turist çekecek. Yaklaşık 15 bin  yeni istihdam ile İzmir'deki işsizliği yüzde 5'e düşürecek. Nitelikli beyin göçünü önlenecek. İzmir ekonomisine yılda 3 milyar TL katma değer getirecek. Kent Ormanı'nın 2-3 kat büyüklüğünde nitelikli yeşil alanlar kazandırılacak. Şehrin nefesini kesmeyen, gökdelen imarı olmayan yeni konut alanları kazandırılacak. İzmir'in yeni merkezi İnciraltı olacak. Şehrin iki yakasını buluşturacak, İnciraltı ve Karşıyaka arasına yapılacak körfez geçişi ile ulaşım hızlanıp, kolaylaşacak. İzmir körfez geçiş projesi üzerine yapılması düşünülen yapay ada şehrin yeni sembolü olacak. İnciraltı'na gelen turistler şehir merkezine Tranvay ile rahat ulaşım sağlayacak,  İzmir ve çevresindeki tarihi yerleri kolayca gezebilecek. İnciraltı'na gelen turistlerin yaratacağı ticaret hacmi şehrimizin ekonomisini canlandıracak." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.