Dolar 32,5656
%0.16
Euro 34,8254
%0.47
Altın 2.418,060
%-0.61
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnce İzmir’den aday mı olacak'

İnce İzmir’den aday mı olacak'

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanamaması ve olağanüstü kurultay toplanması için başlatılan imza hareketinin başarıya ulaşamamasının ardından, partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir adaylığı için yeşil ışık yaktığı Muharrem İnce’nin, Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’i istediği bilgileri CHP kulislerinde bomba etkisi yarattı. İnce’nin Kılıçdaroğlu’na, ‘Beni İzmir’den aday gösterin. Aziz Başkan beni kırmaz’ dediği ileri sürüldü. İnce İzmir’den aday mı olacak'

  • Ege Postası
  • 12.09.2018 - 12:19

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği ancak seçimlerde beklenen sonucu alamayan Muharrem İnce’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için yeşil ışık yaktığı İnce, gündemine belediye başkan adaylığı olmadığını açıklamıştı.

CHP kulislerinde, gazeteci Ahmet Hakan’a, ‘Ben önümüzdeki dönem Cumhurbaşkanı adayı olacağım. Bunda kararlıyım. Cumhurbaşkanlığı seçimi için önümüzde 5 yıl var. Ancak ben 5 yıl süreceğini sanmıyorum’ diyen CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin, seçimlerin hemen ardından kendisini destekleyen parti içi muhaliflerin başlattığı seçimli olağanüstü kurultay toplanması talepli imza hareketinin de başarıya ulaşamamasının ardından büyükşehir belediye başkan adaylığı maddesini yeniden gündemine aldığı konuşuluyor.

İNCE, AHMET HAKAN’A İSTANBUL HAKKINDA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

İstanbul’un 1994 yılından bu yana AK Parti’nin elinde olduğunu, aday olmak ve kazanmak gerektiğini, ancak İstanbul’un sadece kendisi üzerinden konuşulmaması gerektiğini vurgulayan Muharrem İnce, Hakan’a verdiği röportajda, “Benim üzerimden konuşmayalım bunu. Ben CHP'ye teklifimi yaptım, önümüzdeki dönem cumhurbaşkanı adayı olmak istiyorum. Ama siyaseten de bir öngörü yapıyoruz şu anda. İBB'yi alan bir kişi (Benim üzerimden konuşmayalım)  25 yıllık AKP saltanatını yıkacak bir kişi cumhurbaşkanlığını da alır. Şunu görüyorum. O kadar popüler olur ki onu alan kişi, ne CHP Genel Başkanı kalır, ne Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce  kalır. Kazanırsa mutlaka cumhurbaşkanı adayı o kişi olur. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak istiyorum. Onun içi tabi ki çalışmam lazım. Çalışmak için de bir sıfat lazım. O sıfatı bulmak için de çalışacağım” ifadelerini kullanmıştı.

KILIÇDAROĞLU’NA ‘BENİ İZMİR’DEN GÖSTERİN, AZİZ BEY BENİ KIRMAZ’ DEDİĞİ BELİRTİLİYOR

Öte yandan CHP kulislerinde bugünlerde, Hakan’a bu ifadeleri kullanan Muharrem İnce’nin İstanbul yerine İzmir’i düşündüğü konuşuluyor. İnce’nin partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da bu isteğini ilettiği ve ‘Beni İzmir’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterin. Aziz Bey, beni kırmaz’ dediği konuşuluyor.

İNCE, 9 EYLÜL’DE İZMİR’E GELMİŞ VE KUTLAMALARA KATILMIŞTI

İstanbul yerine İzmir’den aday olmak istediğini CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na bizzat ilettiği konuşulan Muharrem İnce, 9 Eylül’de partisinin kuruluş yıldönümü etkinlikleri yerine İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ncı yıldönümü etkinliklerine katılmak için İzmir’e gelmişti. İnce burada Başkan Aziz Kocaoğlu ile birlikte Zafer Yürüyüşü’ne ve etkinliklere katılmış. İzmirlilerle bol bol fotoğraf çektirip sohbet etmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.