Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İnce'den Erdoğan'a 'Yardım' yanıtı

İnce'den Erdoğan'a 'Yardım' yanıtı

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hatay mitinginde konuştu. Seçimden sonraki 100 gün içinde yapacaklarını anlatan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Muharrem İnce başkan seçilirse yardımları kesecek' cümlelerine de yanıt verdi.

  • Ege Postası
  • 19.06.2018 - 15:06

HP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Hatay'da vatandaşlara seslendi. Seçimden sonraki 100 gün boyunca emeklilik, çiftçilerin sorunu, ekonomi gibi konulardaki vaatlerini açıklayan Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Başkan seçilirse yardımları kesecek' cümlelerine de yanıt verdi.

Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları şöyle: 

"Bizim projemiz zaten barış, bizim projemiz zaten huzur. Türkiye'de barış, dünyada barış. Bağımsız tarafsız, adil bir yargı için Cumhurbaşkanı geldiğinde ayağa kalkmayacak yargıçlar arıyorum. Size söz telefonlarınız dinlenmeyecek. KHK ile işten atmalar olmayacak. Askeri liseleri FETÖ'cü diye kapatıyorsun hakimler avukatlar da var hukuk fakültelerini de kapat o zaman."

Seçimden sonraki 100 gün vaatleri 

"100 gün içinde Cemevleri dini kurum statüsüne alınacak. Medya için kanun çıkartacağız kimseye yalakalık yapmayacak. Kamuda yükselme için kanunlar koyacağız. Ekonomi ile ilgili temel kurumların özerkliğini sağlayacağız. Kamu bankalarını yeniden düzenleyeceğiz. Ziraat, Halk, Kalkınma ve EGZİM Bank'ı yeniden düzenleyeceğiz. AB ile müzakereleri hızlandıracağız. Avrupa'nın başkentlerini gezip, yeni ve özgür Türkiye'yi anlatacağım. 100 gün içinde Erdoğan'ın böldüğü bütün üniversiteleri birleştireceğim. 100 gün içinde hiçbir okula zorunlu bağış alınmayacak. Sınav ücretlerinin tümünü kaldırıyoruz. 24 Kasım'da öğretmenlere bir maaş ikramiye vereceğiz. Mülakatların tümünü kaldıracağız. Çiftçinin mazotu 3 lira, asgari ücret 2200 lira en düşük emekli maaşı 1500 lira olacak. Kurban Bayramı'nda tüm emeklilere 1 asgari ücret verilecek. Emeklilikte yaşa takılanların sorununu çözeceğim. Spor yönetimi özerkleşecek. Çocuk bezindeki yüzde 18 KDV inecek. 100 gün içinde Marmaris'teki yazlık sarayda engelliler tatil yapmaya başlayacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'yardım' yanıtı

"Ben gelecek diyorum, ben nano teknoloji diyorum, endüstri 4-0 diyorum arkadaş da kıraathane diyor. Diyanet İşleri Başkanı'nı da alet ediyor bu işe. Erdoğan artık yorgun bir adam, hayali olmayan bir adam. O yerli otomobil deyince kaportasını ben ise beynini anlıyorum. 'İnce kazanırsa yardımları kesecek' diyorlar. Doğum, gebelik, şartlı eğitim, muhtaç asker ailelerine yardım, engelli bakımı, fakir muhtaç yardımı gibi yardımlar asla kesilmeyecek. Enflasyon oranını da artıracağız. Bu yardımlar her yıl enflasyon oranında artacak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.