Dolar 32,3257
%0.23
Euro 35,0767
%-0.13
Altın 2.306,870
%1.29
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmzalar atıldı... Torbalı'ya çok yakışacak!

İmzalar atıldı... Torbalı'ya çok yakışacak!

İzmir’in Torbalı ilçesinde yapılacak olan yeni belediye binası için ihaleyi kazanan grupla imzalar atıldı. 12 bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip binada Selçuklu ve modern mimari birlikte sentezlendi. İhaleyi 14 Milyon 860 Bin lira teklif veren Son Yapı ile Açı Yapı Ortaklığı kazanmıştı. İmzalar atıldı

  • Ege Postası
  • 22.09.2017 - 15:11

Torbalı Belediyesi tarafından yaptırılacak olan yeni hizmet binası için ihale süreci tamamlandı. İhaleyi alan şirket yetkilileri ile sözleşme imzalayan Başkan Görmez”Gelişen ve büyüyen Torbalı’ ya yakışan bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu yapı ilçemizin yeni sembolü olacak” dedi.

Kısa bir süre önce ihalesi yapılan yeni hizmet binası için yüklenici grupla sözleşme imzalandı. İhaleyi 14 Milyon 860 Bin lira teklif veren Son Yapı ile Açı Yapı ortaklığı kazanmıştı. Son Yapı İnşaat yetkilisi Yiğithan Ceylan ile Açı Yapı İnşaat yetkilisi Ayhan Yıldız’ ı makamında kabul eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, projenin ihalede belirtilen süreden iki ay daha önce çekilmesini ve 10 ayda tamamlanmasını istedi. İmza törenine AK Parti Torbalı  İlçe Başkanı Hasan Akbıyık  ve projenin hazırlanmasında görev alan belediye bürokratları da katıldı.

“GELİŞEN TORBALI’YA YAKIŞAN BELEDİYE BİNASI”

Torbalı’nın tarihi öneme sahip önemli bir projeye daha kavuştuğunu belirten Belediye  Başkanı  Görmez, “Yaklaşık 50 yıldır belediye binası olarak kullandığımız mevcut bina artık ilçemizin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde değil. O nedenle bizde ilçemize yakışır, modern bir bina kazandırmak için harekete geçtik. Bugün de sözleşmesini imzalıyoruz. Selçuklu mimarisini modern mimari ile buluşturacak, Torbalı’nın uzun yıllar rahatlıkla kullanabileceği, bütün belediye işlerini aynı merkezde halledebileceği, ilçemizin marka değerini de yansıtacak bir bina inşa edeceğiz. Hazırladığımız sözleşmede iş bitirme süresi 1 yıl ancak biz firma yetkilisi arkadaşlara ricada bulunduk. 10 ayda tamamlanmasını istiyoruz. Sağolsun onlar da bizi kırmayıp sözleşme tarihinden önce teslim edeceklerini söylediler. Gelişen ilçemize yakışan bir proje oldu. Torbalı’mıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

YENİ BİNA NASIL OLACAK'

Bölgenin en büyük ve en modern yapılarından biri olması beklenen  Torbalı Belediyesi Yeni Hizmet Binası, 12 Bin 500 metrekarelik kapalı alana sahip olacak. Yeni bina, zemin dahil 5 kattan oluşacak. İçinde sosyal alanlar bulunacağı gibi zemin katta da bir otopark bulunacak. Halen  4 ayrı yerde hizmet veren belediye birimleri tek binada toplanacak. Vatandaş tüm belediye hizmetlerine aynı merkezden ulaşabilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.