Dolar 32,5614
%0.07
Euro 34,9964
%0.48
Altın 2.425,810
%0.11
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmza toplama hareketine vekillerin yorumu ne oldu'

İmza toplama hareketine vekillerin yorumu ne oldu'

Olağanüstü kurultay için imza toplama hareketinin doğru zamanda yapılmadığını, partiye zarar verdiğini ve tartışmaya açtığını belirten CHP İzmir milletvekilleri, yerel seçimlere odaklanılması gereken dönemde bu hareketin gereksiz olduğu görüşünde birleşti. Vekiller, hareketin başarıya ve amacına ulaşamayacağı yönünde görüş bildirdi. Öte yandan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçim sonuçlarının analizi yapılmadan başlayan imza hareketinin doğru olmadığına inandığını söyledi. İmza toplama hareketine vekil bakışı

  • Ege Postası
  • 16.07.2018 - 15:32

HALİDE DEMİR POLATLI/HABER MERKEZİ-CHP’de olağanüstü kurultay toplanması amacıyla tüm Türkiye'de ve İzmir’de de başlayan noter tasdikli imza hareketini değerlendiren CHP İzmir milletvekillerinin ortak görüşü, bu talebin yeri ve zamanının doğru olmadığı şeklinde oldu.

Yerel seçimlere odaklanılması gerektiğini belirten CHP İzmir milletvekillerinin büyük çoğunluğu bu tartışmaların partiye zarar verdiği ve enerji kaybettirdiği görüşünü sundu.

CHP İzmir Milletvekilleri ne dedi'

TACETTİN BAYIR: TALEP DOĞRU OLSA DA ZAMANLAMA YANLIŞ

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: Partinin programında tüzüğünde var. Ancak 3 kesim insan var. Bir tanesi çok masumane bir değişim olmalı uzun yıllardır parti iktidar olamıyor diyen, partiden bir beklentisi olmayan kesim. Bu çok masumane kesim. Bunlar da değişim olacaksa bir buçuk yıl sonra kurultayımız var. Dokuz ay sonra yerel seçim var, zamanı doğru değil diyor. Yerel seçimlerde pahalıya patlayacak diyor. Sağlıklı düşünüyorlar.

İkinci kesim, aday olmuş, vekil seçilememişlerden oluşuyor. Seçilemedikleri için ‘belediye başkanlığına aday olursak bizi yazmayacaklar. O yüzden hemen değişsin. Bir yere aday olacaksak şansımız olsun’ diyen kesim. İlk imza atanlara bakıyorum. Hepsi aday, aradığını bulamamış. Bu genel merkez gitsin diyenler.

Üçüncü kesim genel başkan sorunu yok. Niye değiştirelim. 35 yıldır 8 genel başkan değişti. Uçurmadı genel başkan değiştiğinde diyenler. Değişimin parti içinde kavga görüntüsü vereceğini, yandaş basının ve iktidarın bunu kullanacağı yönünde düşünenler. Kişisel görüşüm de talep doğru olsa bile zamanlama yanlış.

KANİ BEKO: ŞİMDİLİK, OLAĞANÜSTÜ KURULTAY CHP İÇİN İHTİYAÇ DEĞİL

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko:   Yerel seçimler kısa süre sonra yapılacak. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler kadar yerel seçim de önemli. Böyle bir ortamda öncelikle az olan paramızı ve enerjimizi yerel seçimlere odaklamalıyız. Muharrem İnce seçimde gerekli çalışmaları yaptı. Sayın Kılıçdaroğlu da. Her ikisinde de eksiklik göremiyorum. Karşımızda devleti arkasına alan bir iktidar gücü vardı. Cumhurbaşkanı örtülü ödenekten ne kadar harcama yapt? Örtülü ödenekten sınırsız harcama yaptılar. Tüzük açık ve net. Yeterli imza toplanacağını sanmıyorum. Günü geldiği zaman tüzüğe uygun şekilde, tabi mutlaka Kurultay toplanır. Yeri, zamanı ve mekanı iyi değerlendirmek lazım. Olağan şartlarda yapılmalı bir Kurultay, yapılacaksa. Bugün için örgütün kendisini yerel seçimlere hazırlaması lazım. Şimdilik bir olağanüstü genel kurul CHP için bir ihtiyaç değil.

KAMİL OKYAY SINDIR: İMZALAR YETER SAYININ ALTINDA KALACAK KANISINDAYIM

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: Kurultay delegelerinin iradesi her şeyin üzerindedir. Tartışılması bile örgütlülük ve partililik adına doğru olmaz. Ancak bana göre şu an için imza vererek kurultay isteyen arkadaşlarımızın kurultaya götürme nedenlerinin sağlıklı bir dayanağı olmadığını düşünüyorum. Önümüzde yerel seçimler var. Partimizdeki birlik, beraberlik, ayrışan ve parti için tartışma ve ayrışma sürecine neden olacak her türlü çabadan uzak durmak gerekli diye düşünüyorum. Yeterli sayıya ulaşıp ulaşmayacakları afaki olur. Partimizde ne genel başkan ne de denetimle ilgili sorun olduğunu düşünüyorum.

İmza için yola çıkan arkadaşlarımız doğal olarak kurultay gündemi de oluşturarak imza çağrısında bulunuyorlar. Ben genel olarak Türkiye’nin genelinde yaptığım nabız yoklamasında Kurultay’a yönelik imzaların yeter sayının oldukça altında kalacağını tahmin ediyorum. Üzerinde de çıkabilir. O iradeye de saygı duymak partililiğin gereğidir.

MAHİR POLAT: AMACINA ULAŞAMAYACAK BİR ÇABA

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Doğru bulmuyorum. Amacına ulaşamayacak bir çaba.

ÖZCAN PURÇU: SİHİRLİ BİR DEĞNEK DEĞDİRİP YÜZDE 50’LERE Mİ TAŞINACAK'

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu: kurultaya gitmenin bir manası yok. Kısa bir süre kaldı yerel seçimlere. Hiç mantıklı değil. Olağanüstü kurultaya karşıyım. Kurultayımızı yeni yaptık. Kurultaya giderek genel başkan değişimi yapılmasıyla bütün parti sorunları çözülecek m? Sihirli bir değnek değdirip anında parti yüzde 50’lere mi taşınaca? Gerekli olmadığını düşünüyoruz. Yeterli imzayı toplayacaklarını zannetmiyorum. Mantıklı düşünen delegelerimiz bence imza vermeyecek. Kendi içimizde mücadele vererek diğer partiler sahada çalışıyor ve yol alıyor. Millete de gülünç duruma düşeceğiz. Yine birbirinize düştünüz yorumlarına neden olmamak lazım. CHP’nin başarı anlamında kazanacağı bir başarı ortamı olduğunu düşünmüyorum. Eksiklerimizi, hatalarımızı, yapmamız gerekenleri tartışıp yerel seçimlere odaklanmalıyız. Başka çaremiz yok. Yerel seçimler son şansımız. En küçük bir rekabet enerjimizin boşa harcanması anlamına geliyor.

DENİZ YÜCEL: İMZA TOPLAMAK DEMOKRATİK BİR HAK ANCAK

Öte yandan parti tüzüğü gereği de imza toplamanın ve kurultay toplanmasını istemenin her delegenin hakkı olduğunu ancak bunun kamuoyu önünde ve partiye zarar verecek şekilde yapılmaması gerektiğini belirten CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçim sonuçlarının analizi yapılmadan başlayan imza hareketinin doğru olmadığına inandığını söyledi.

BAŞARI DA BAŞARISIZLIK DA ORTAK

Öncelikle seçim sonuçlarının masaya yatırılması gerektiğini, bu değerlendirmelerin bu ay içinde toplanacak olan il ve ilçe danışma kurullarında zaten ele alınacağını kaydeden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bu konuda ne düşündüğümüz bu tartışmalar ilk çıktığında da açıklamıştım. Seçim sonuçları analiz edilmeden böyle bir tartışmanın içine girilmesi doğru değil. İmza toplamak elbette demokratik bir hak. Yeterli sayıya ulaşılırsa zaten toplanacak. Ancak başarı da başarısızlık da ortaktır. Zamanlama yanlış. Bu ay içerisinde il ve ilçe danışma kurullarımızı toplayacağız. Ortaya çıkacak analiz sonuçlarını raporlar halinde genel merkezimize ileteceğiz. İmza toplamak demokratik bir hak. Ancak bunu basın ve kamuoyu önünde ve partimizi tartıştırarak yapmak ya da zarar verecek açıklamalarda bulunmak doğru değil” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.