Dolar 32,3671
%0.15
Euro 35,0026
%-0.18
Altın 2.325,850
%0.23
Bist-100 9,10
%0.22

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmar Barışında başvuru 10 buçuk milyona yaklaştı

İmar Barışında başvuru 10 buçuk milyona yaklaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu'nun sorularını yanıtladı. İmar Barışına ilişkin konuşan Bakan Kurum, 'İmar Barışında başvuru 10 buçuk milyona yaklaştı' dedi.

  • Ege Postası
  • 14.03.2019 - 06:07

Bakan Kurum'un açıklamalarından satır başları:

Bu akşam itibariyle sosyal konuta 126 bin başvuru yapıldı

Yatay esalı projeler geliştireceğiz

Projelerimizin amacı mahalle kültürünü yaşatmaktır

50 bin konutla başlayacağımız sosyal konut projesine çok rağabet var

Kartal'da çöken bina

Göçükten tüm Türkiye etkilendi. Yıkılan binanın yan tarafında yıkılmak üzere olan bir bina daha vardı. Başka bir facia olmasın diye rürekli burayı da takip ettik. Beton sınıfı çok kötüydü. Yaptığımız araştırmada çevredeki on binandan dokuzu çörük çıktı. Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde bu 9 binayı da yıkmaya karar verdik. Kira yardımı yaparak onları başka yere naklettik. Buraların inşaat çalışmaları devam ediyor

Türkiye'nin Mekansal Staretjik Planı

Vatanın en büyük birinci sorunu terörse ikincisi kentsel dönüşümdür. Sahadki problemleri gördükçe harekete geçtik. İstanbul'da 4-5 milyon arası konut var. Bunun yarısının da riskli olduğunu düşünüyoruz.  6.7 milyon bina kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılmalıdır. Hazırladığımız Türkiye'nin Mekansal Staretjik Plan içerisinde şehirlerimizin bina yapılarını, yeşil alanlarımızı, yollarını planladık. Bu sayede şehirlerimizin büyüme öngürülerini de rahatlıkla görebileceğiz. Bu plan dışında olan hiçbir yapıya izin verilmeyecek. Her önüne gelen bina yapamayacak.

Emlakbank'tan konut kolaylığı

Emlakbank, BBDK'nın izniyle faaliyete geçti. Emlakbank, bilgi birikimiyle gayrimenkul sektörüne destek olacak, düşük faiz verebilecek. Yapı malzemelerinin ülkemizde üretilmesi için Emlakbank katkı sağlayacak.

İmar Barışına şimdiye kadar 10 milyona yakın başvuru yapıldı.

SIFIR ATIK KAMPANYASI

Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlayan bir kampanyadır. 10 bin kamu kurumlarında uygulamaya başladık. Organik atıklat bir tarafa, metal, plastık gibi atıklar da bir tarafta toplanacak. Bu proje sayseinde 42 milyon ağacın kesilmesini engelledik. Ayrılmış çöpleri geri dönüşüm sahalarını götüreceğiz.

Marketlerde kullanılan poşetlerle ilgili çok büyük bir başarı yakaladık. Plastik poşetlerin ücretlendirilmesiyle poşet kullanımı yüzde 70 azaldı.

2021'de depozito uygulamasına geçeceğiz. Pet şişeyi geri dönüşüm kutusuna atacağız, kontör yükleyeceğiz, nakit alabileceğiz, çikolata alabileceğiz. Amaç bunları yerinde ayıklamasını sağlamaktır.

Salda Gölü'nde Millet Bahçesi yapacağız. İlk defa koruma bölgesinde yer alan böyle güzel bir yerde millet bahçesi yapacağız.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.