Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1059
%-0.04
Altın 2.279,320
%0.08
Bist-100 8,97
%1.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmamoğlu ve Soyer buluştu: İki başkan ne mesaj verdi'

İmamoğlu ve Soyer buluştu: İki başkan ne mesaj verdi'

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu İEF açılışı için geldiği İzmir’de ilk olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette önemli mesajlar veren iki başkan daha sonra yürüyerek Tarihi Kemeraltı Çarşısında İzmirlilerle buluştu.Kent sakinlerinin fotoğraf çektirme isteğini kırmayan başkanlar, Hisarönü ve Agora'yı gezdi. İmamoğlu dibek kahvesini beğenirken, ortaya renkli görüntüler çıktı. Kızlarağası'nda kahve keyfi... İzmirlilerden sevgi seli

  • Ege Postası
  • 06.09.2019 - 17:15

HAYRULLAH YILDIZ/EGEPOSTASI - CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 88. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın onur konuğu olarak geldiği İzmir’de, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti.  Ziyarette İzmir’de olmaktan duyduğu memnuniyet dile getiren İmamoğlu gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu’na verilen hapis cezası, Yenikapı’da sergilenen kiralık arabalar ve HDP’den PKK tarafından kaçırıldığını iddia ettikleri evlatlarını geri isteyen anneler hakkında açıklamalarda bulundu. İmamoğlu İzmir Enternasyonel Fuar’ı için kentte olmaktan gurur duyduğunu belirterek ‘İstanbul ve İzmir’in her konudaki birlikteliği muazzam bir enerji doğuracaktır” dedi.

‘HOŞ GELDİNİZ ŞEREF VERDİNİZ’

Ziyarette önce sözü alan ev sahibi Tunç Soyer ‘Ekrem Başkanımızın burada olmasından İstanbul gibi bir liman kentinin onur konuğu olmasından gurur duyuyoruz. Aslında bu gecikmiş bir buluşma. Kampanya döneminde burada bir miting yapmak gibi bir hayalimiz vardı. O gerçekleşmedi, sonra yine niyetlendik seçimler yenilendi ve nihayet bugüne geldik. Böyle anlamlı bir günde burada olmasında büyük mutluluk duyuyoruz hoş geldiniz şeref verdiniz.”

İÇİMİZ SIZLADI

Başkan Soyer, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen 9 yıl 8 ay hapis cezasını da değerlendirdi. Soyer, "Canan hanıma verilen ceza karşısında içimiz sızladı. Bunu hak etmediğini düşünüyorum. İnanıyorum ki Türkiye'de savcılar ve hakimler var. Üst mahkemede bu karar bozulacaktır. Ben de sonuna kadar onun yanında durmaya devam edeceğim" dedi.

İSTANBUL-İZMİR ORTAKLIĞI VURGUSU

Tunç Soyer’den sonra söz alan Ekrem İmamoğlu “Ben de Tunç Soyer Başkanımla bir arada olmaktan keyif alıyorum. İstanbul’u onur ili olarak kabul etmelerinden gurur duydum. İstanbul ve İzmir’in her konudaki birlikteliği muazzam bir enerji doğuracaktır. İster tarım, ekonomi ve kültür sanatta olsun, Türkiye’ye çok öncü politikaları yaratacak ve geliştirecek iki yaratıcı kentten bahsediyoruz. Kağıt üstünde iki ilimizin nüfusu 20 milyonu geçiyor, bu da Türkiye’de her 4 kişiden birinin bu iki kentten birinde yaşadığı anlamına geliyor. Sorumluluğumuz büyük. Bizim müthiş bir kollektif çalışma ruhumuz var. Bu ruhla Türkiye’ye çok güzel işler yapacağız. Burada bulunmaktan ve onur konuğu olmaktan, İktisat Kongresiyle tüm dünyaya Türkiye’nin nasıl kalkınacağı anlatan bir kentte olmaktan onur duyuyorum ve Tunç Başkanımız daveti için bir kez daha teşekkür ediyorum.

SOYLU’YA YANIT: POLEMİKLERLE İLGİLENMİYORUM

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Pazar günü kayyum açıklaması yapacağına dair söylemlerine yanıt veren Ekrem İmamoğlu “Polemiklerle ilgilenmiyorum. Polemik üretmekle marifetmiş gibi görünüyor. Biz projelerimizle konuşuruz. Gerisi laf-ı güzah. Polemikle ilgili bir yeteneğim, becerim yok. Bu herhalde beceri istiyor. Geçmişten günümüze bu tür polemikleri koyanlar tam tersini yapabiliyorlar. Ben şu an ne savunuyorsam beş yıl sonra da aynı şeyleri savunuyor olacağım” dedi.

‘İSRAFIN BOYUTUNU HİSSETTİRMEK İSTİYORUZ’

Yenikapı’daki AK Parti kadrosuna tahsis edilen kiralık otomobilleri sergilenmesi sorularına yanıt veren Ekrem İmamoğlu “israfı topluma anlatmak istiyoruz, israfın boyutunu hissettirmek istiyoruz. İsrafın boyutlarını vatandaşlarımıza sonuna kadar göstereceğiz. Bu siyasi mesele değil. Ekonomik sıkıntıların tavan yaptığı ortamda kamunun israfı engellemede lokomotif olması lazım. Biz tasarruf yapıyoruz.  Bizi ilk alkışlaması geren hükümettir. Ülkede protokol adı altında şov yapan hangi kurum varsa herkes kendine çeki düzen versin. Bundan hükümette, biz de ders çıkaralım. Bütün siyasi partilere oy vermiş insanlar beni alkışlıyor. Pazar günü herkesi yeni kapı için bilgilendireceğiz” diye konuştu.

‘TÜRK HUKUKUNA GÜVENİYORUM’

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen 8 yıl 9 aylık hapis cezasını değerlendiren İmamoğlu “Gündem yaratarak, insanları suçlayarak insanları kutuplaştırmak yol ve yönteminden vazgeçilmeli. Türkiye’de adalet duygusu daha çok hissedilmeli. Sabah da bu uyarımı yaptım. Karar üzücü ve can sıkıcıdır. O manada Canan Hanımın yol haritasının yanındayız. Bu hukuksuzluğa üst mahkemelerin itiraz edeceğine inanıyorum. Türk hukukuna güveniyorum” dedi.

'EYLEM YAPAN ANNELERİN YANINDAYIM’

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlatlarının dağa kaçırıldığı ve geri verilmesini isteyen anneler hakkındaki sorulara yanıt veren İmamoğlu “Evladının teröre teslim olan ve orada evlatlarını aramak bulmak için eylem yapan annelerin yanındayım. Terörün kıskacına gençlerin girmemesi için çalışıyoruz. Yani biz gençlerimizin, çocuklarımızın iyi eğitim almasını istiyoruz. Kimsenin kendini kutuplaşmış bir ülkede sağa sola savrulmasını istemiyoruz. Bu ülkede demokrasiyi güçlendirmeyi istiyoruz. Demokrasi güçlenirse herkes kendi varlığını hissedebilir ve vatandaşın ruhu ferah olur. Bunu yapmazsak terör güçlenir. Terörün bertaraf edilmesini istiyoruz. Annelerin yanındayım, çocuklarının terörden kurtulması için mücadeleye hazırız” diye konuştu. 

Yaptığı açıklamaların yeni polemik konusu olabileceğinin belirtilmesi üzerine İmamoğlu, "Ben gerçek cümleler kurdum. İçinde polemik yok. Polemik yaratan kişilere bunlar cevap oluyorsa varsın, olsun" dedi.

İKİ BAŞKANDAN 'TARİHİ' YÜRÜYÜŞ

İzmir Büyükşehir’de açıklamanın ardından iki başkan ‘tarihi’ yürüyüş için Kemeraltı’na hareket etti.

Kemeraltı’nda İzmirlilerle buluşan Ekrem İmamoğlu ve Tunç Soyer’e İzmirlililer yoğun ilgi gösterdi. 

İmamoğlu ve Başkan Soyer Tarihi Kızlarağası Hanında birlikte dibek kahvesi içti. 1,5 yaşındaki Evrim bebek başkanların ilgi odağı oldu. İmamoğlu kahveyi beğendiğini ifade ederken, “Tarihi yerlere sahip çıkmak borcumuzdur” ifadelerini kullandı. 

İzmirliler iki başkana “Türkiye sizinle gurur duyuyor” sloganlarıyla destek verdi. Kahveyi içtikten sonra Kızlarağası Hanından ayrılan iki başkan İzmir Agorasına geldi ve tarihi kalıntıları inceledi. İki başkanın buradan fuar açılışına geçmesi bekleniyor.

Öte yandan iki başkan Agora'da CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu aradı. Soyer ve İmamoğlu, Kaftancıoğlu'na 'yanındayız' mesajı verdi.

Gezi sonrası sosyal medyadan açıklama yapan Tunç Soyer, gösterdikleri ilgiden dolayı İzmirlilere teşekkür etti.

Başkan Soyer duygularını şu ifadelerle paylaştı; 

"Dünyanın en özel açık hava alışveriş merkezlerinden Kemeraltı’ndayız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla birlikte İzmirli hemşehrilerimle buluştuk. Güzel memleketimin güzel insanları bizi güler yüzle karşıladı. Teşekkür ederim."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.