Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İmamoğlu'ndan ‘suikast girişimi’ ile ilgili ilk açıklama

İmamoğlu'ndan ‘suikast girişimi’ ile ilgili ilk açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine yönelik olarak IŞİD tarafından suikast düzenleneceği haberlerinin ardından ilk kez gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, iddiaların yeni olmadığını belirterek, “Benim gündemimde pandemi var. Gereken açıklamayı sözcüm Murat Ongun yaptı” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.12.2020 - 15:28

İstanbul İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun AFAD’da düzenlenen pandemi konulu toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

İBB Başkanı İmamoğlu, suikast iddialarının ardından hayatında bir değişiklik olmadığını, sadece güvenliğin kısmi olarak artırıldığını kaydetti. İmamoğlu, "Benim gündemimde pandemi var. Bu iddialar yeni değil. Gereken açıklamayı sözcüm Murat Ongun yaptı" diye konuştu. 

İmamoğlu, “Benim programlarım devam ediyor. Zaten yeni bir konu değil. Zaten danışmanım Murat bey gerekli açıklamaları yaptı. Orada detaylar var. Onun dışında bir bilgiye sahip değiliz. O bilginin merkezi bakanlık ve yetkililer. Bizim bildiğimiz konu bu kadar. Açıkçası biz işimize gücümüze devam ediyoruz. Burada da pandemi kurulu toplantısı ile ilgili bir önerimiz olmuştu sayın valimize. Teşekkür ediyoruz. Acilen en bugüne bir konu koydu. İstanbul'u belki de en çok ilgilendiren konuyu konuşacağız. Diğer konuda açıklamalar yapıldı. Şu an da biz normal güvenlik tedbirlerimizle günümüze devam ediyoruz “ ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU'

NE OLMUŞTU'

Odatv’nin haberine göre, ''Ekrem İmamoğlu'nun suikastçıları son anda yakalandı. Terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki militanlarına örgüt tarafından emir verildiği düzenlenen operasyonlarla suikast düzenleyecek olan şahısların yakalandığı belirtildi.

Suikast emri verenin ise IŞİD’in sorumlu düzeyde faaliyet gösteren yöneticileri olduğu belirtildi. İmamoğlu’nun tüm koruma ekibi uyarıldı. Herhangi bir şüpheli durumla karşılaşılırsa veya tedbir alınabilmesi için takviye kuvvete ihtaç olunursa acilen bilgilendirilmesi istenildi.''

İBB Sözcüsü Murat Ongun ise yaptığı açıklamada söz konusu kişilerin yakalandığına dair bir bilgiye sahip olmadıklarını belirterek, “23 Kasım 2020 tarihinde resmi makamlarca bir terör örgütüne yönelik istihbari faaliyetlerde, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik eylem talimatı verildiği bilgisi tarafımıza ulaştırılmıştır. Bilgi dahilinde mevcut önlemler korunmuş ve hassasiyet artırılmıştır. Tarafımızda herhangi bir eylemcinin yakalandığı bilgisi mevcut değildir. Başkanımızın açık kaynaklarda görüleceği üzere rutin programları ihbar tarihinden beri sürmektedir” açıklamasını yaptı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.