Dolar 32,5359
%0.15
Euro 34,9513
%-0.06
Altın 2.455,590
%0.79
Bist-100 9.884,00
%1.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlk Slow Food Köyü İzmir'den

İlk Slow Food Köyü İzmir'den

İzmir'in Çeşme İlçesi Germiyan Mahallesi, 'Türkiye'nin İlk Slow Food Köyü' olmaya hak kazandı İmzalar 15 Mayıs'ta atılacak

  • Ege Postası
  • 05.05.2016 - 11:15

Büyükşehir yasası ile mahalleye dönüşen ama geleneksel özelliklerini koruyarak, bir süre önce Slow Food'a aday üye olan Çeşme'deki Germiyan Mahallesi'nin üyeliği kabul edildi. Germiyan Slow Food Girişimi Sözcüsü Sosyolog Engin Önen, bir süredir sürdürülen çabalar sonucu 'Türkiye'nin İlk Slow Food Köyü' olmaya hak kazandıklarını söyleyerek 15 Mayıs Pazar günü köy kahvesinde imza töreni düzenleneceğini açıkladı.

Germiyan'ın çok önemli doğal, tarihi ve kültürel değerlere sahip olduğunu belirten Engin Önen, "Öyle zengin bir gıda ve yemek kültürümüz var ki, bunu korunması gereken bir kültürel miras olarak kabul ettik. Bu yönde çeşitli çalışmalar yaptık. Germiyan'ın gıda ve yemek envanterini çıkardık. Yerel tohum ve gıdaların kaybolmaması için çabalarımız oldu. Küçük üreticiyi korumayı ve tüketiciye de gerçek gıdaları, makul fiyatlarla sunmayı hedefliyoruz. Bu model sadece piyasa modeli değildir. Aynı zamanda küçük üreticilerin kendilerinin de benimseyeceği bir yaşam biçimidir. Bundan sonra bu felsefenin benimsenmesi için daha düzenli etkinlikler yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Germiyan'da 15 Mayıs'ta gerçekleşecek imza töreninde konuklara köy hakkında çeşitli sunumlar yapılacağı, bazı atölye çalışmaları ile özgün yerel lezzetlerin tanıtılarak sergiler açılacağı bildirildi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.