Dolar 32,5919
%0.36
Euro 34,8601
%0.37
Altın 2.504,820
%0.82
Bist-100 9.680,00
%1.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlk kez denizi gördüler

İlk kez denizi gördüler

Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği'ne katılan bir erkek, 12 kızdan oluşan halk oyunları ekibi en büyük hayalleri olan denizi Pamucak sahilinde gördü. 

  • Ege Postası
  • 29.04.2016 - 15:02

Gaziemir Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’ne katılan 1 erkek, 12 kızdan oluşan halk oyunları ekibinin en büyük hayali ‘denizi’ görebilmekti. Pamucak sahilinde kavuştukları denize kıyafetleriyle koşan çocukların yaşadığı mutluluğu gören herkesi duygulandırdı 

13 yaşındaki Yunus Emre Cangir, “Daha güzel, daha huzurlu ve daha mutlu bir Türkiye istiyoruz” sözleriyle ekip arkadaşlarının duygularına tercüman oldu. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, “Onların yüzündeki mutluluğu herkesin görmesini isterdim” dedi

Gaziemir’de bu yıl 19. kez düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği, Siirt’in Kurtalan ilçesinden 13 çocuğun denizle buluşmaları sırasında yaşadıkları inanılmaz mutluluk görenlere duygusal anlar yaşattı. Cumhuriyet Ortaokulu halk oyunları ekibinde yer alan 1 erkek, 12 kız öğrenci, en büyük hayallerinin denizi görmek olduğunu söyledi. Şenliğe yabancı ülke ve yurt içinden gelenler Meryem Ana gezisine giderken, Kurtalanlı çocuklar Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un onayıyla Kuşadası’nın Pamucak sahiline götürüldü.

‘Huzurlu Türkiye istiyoruz’
Yola çıktıkları andan itibaren yerinde duramayan ve “Denizi uzaktan mı göreceğiz, yoksa dokunabilecek miyiz” diye soran çocuklar, denizle ilk buluşmalarında kısa süreli tedirginlik yaşadı. Ardından elbiseleriyle denize koşan ve soğuk olmasına aldırmadan dakikalarca denizde kalan Kurtalanlı çocukların coşkusu, bugüne kadar 7 bin 400 çocuğun ağırlandığı şenliğin en özel anlarından birisi oldu. 13 yaşındaki 7 sınıf öğrencisi Yunus Emre Cangir, “Daha güzel, huzurlu ve mutlu bir Türkiye istiyoruz” diyerek arkadaşlarının duygularına tercüman oldu. 

‘Herkes görsün isterdim’
CHP Kurtalan İlçe Başkanı Orhan Karataş’ın da aralarında heyette yer alan din görevlisi Mehmet Emin Altunç, Başkan Şenol’u ziyaretleri sırasında çocukların yaşadığı mutluluğu anlattı. Altunç, “Bu çocukların yüzünden geldikleri ilk günden bu yana tebessüm hiç eksik olmadı. Hayvanat bahçesini gitmek, denizi görmek onlar için anlatılması zor mutluluktu” dedi. Başkan Şenol da, “Kendileri özel istemişler denizi görmek istiyoruz diye. Elbiseleriyle denize girdiler. Gözlerindeki o ışığı, o mutluluğu tüm Türkiye’nin tüm dünyanın görmesini isterdim” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.