Dolar 32,4732
%-0.04
Euro 34,7458
%-0.65
Altın 2.438,750
%0.1
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ildırı halkı SİT'ten dertli

Ildırı halkı SİT'ten dertli

İzmir'in Çeşme ilçesinde Kent Konseyi'nin düzenlediği toplantıya katılan Ildır Mahallesi sakinleri, sıkıntılarını dile getirdi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2017 - 14:23

Çeşme Kent Konseyi, mahalle toplantıları kapsamında Ildır Mahallesi'ndeki vatandaşlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Köy kahvesinde düzenlenen toplantıya, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal, Yürütme Kurulu üyeleri, Ildır Mahallesi Muhtarı Erdem Yavuz ve çok sayıda Ildırlı katıldı. 

oplantıda söz alan Ildırlılar, mahallelerinin arkeolojik SİT olması nedeniyle evlerine çivi dahi çakamadıklarını, yeni yerleşim alanının yerinin belirlenmesine karşın hiçbir girişim olmadığını beliterek bu durumdan yakındı. Toplantıya katılan çok sayıdaki balıkçı ve balık avı turu düzenleyen tekne sahipleri, iskelelerin yıkılması nedeniyle yaşanan sıkıntıları ve balıkçı barınağının yetersizliği sorununu dile getirdi. Köy içindeki 52 evin tapusunun olmadığını da belirten Ildırlılar, ödedikleri ecrimisillerin yüksek rakamlarda olmasından yakındı. Ildır sakinleri, Banyüz Mevkii'ndeki köprünün yıllardır yapılmaması nedeniyle civardaki tarlaların her yağmurda sular altında kaldığını ifade ederek, tarlalarında üretim yapmakta zorluk çektiklerini söyledi. 

MUHTAR YANIT VERDİ

Ildır Mahallesi Muhtarı Erdem Yavuz da iskelelerin 1 Numaralı Kültür ve Tabuat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararıyla, yasal olmadığı için yıkıldığını belirterek, Ildır'ın en önemli geçim kaynağının balıkçılık olması nedeniyle bir çözüm arandığını ifade etti. Denizciler Derneği ile de temas içinde olduklarını açıklayan Ildır Muhtarı Yavuz, SİT alanı olan bölgelerde uygulamaların nasıl olduğu konusunda detaylı araştırma yaptıklarını söyledi. Yavuz, günümüz teknolojileri ile SİT alanlarında çözüm üretilebileceğini, ancak biraz süreye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Yeni yerleşim yeri konusunda çalışmaların devam ettiğini de belirten Yavuz, yapılan girişimler sonucunda, kooperatifleşme yolu ile yeni yerleşim yerinin hayata geçirilebileceği görüşünün ağırlık kazandığını anlattı. Çeşme Kent Konseyi'nin düzenlediği mahalle toplantısı, mahalle sakinlerinin sorunlarının not edilmesinin ardından sona erdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.