Dolar 32,4648
%-0.07
Euro 34,8205
%-0.43
Altın 2.451,850
%0.64
Bist-100 9.893,00
%1.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlçe kongre süreci öncesi ilk adaylık krizi! 'Sen adaysan ben de adayım'

İlçe kongre süreci öncesi ilk adaylık krizi! 'Sen adaysan ben de adayım'

CHP'de mahalle delege seçimlerinde son haftaya girilirken, bazı partililer ilçe kongresi çalışmalarına vakit kaybetmeden başladı. İlçe kongresinde aday olmayı düşünenler delegelere tek tek telefon açtığı öğrenildi. İlçe kongre süreci öncesi ilk adaylık krizi

  • Ege Postası
  • 28.11.2019 - 14:59

EGEPOSTASI - CHP’de 8 Kasım'da başlayan mahalle delege seçimlerinde son haftaya girilirken partilileri ilçe kongresi heyecanı sardı. Koltuğu kazanmak için ince hesaplar yapılmaya başlandı.

İnce hesapların ortaya çıktığı ilk ilçe Bayraklı oldu.

İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in kongrede yeniden aday olmayacağı bilinirken, Bayraklı Belediyesi eski Başkanı Hasan Karabağ’ın da müdahil olmadığı mahalle delege seçimlerinde daha çok ‘bölgecilik’ hareketleri etkili oldu. 2015’teki ilçe kongresinde Cemalettin Alper’e yenilen Songül Gök’ün başını çektiği Sarı liste Manavkuyu’da 63 delege kazandı.

Daha önce aday olmayı düşünmediğini belirten Songül Gök’ün, Manavkuyu zaferi sonrası delegelere telefon trafiğine başladığı öğrenildi.

Gök’ün "Ben adayım, açık desteğinizi bekliyorum" şeklindeki  ifadeleriyle delegeleri markaja aldığı ve rakam tuttuğu öğrenildi.

Gök’ün telefon görüşmelerinden birinde Bayraklı Belediyesi eski Meclis Üyesi Cemal Eroğlu’ndan destek istemesi üzerine ikili arasında tartışma yaşandığı ileri sürüldü.

Eroğlu’nun Gök’ün destek istemesi üzerine sinirlendiği ve “Sen çok yıprandın. Senin aday olmanı istemiyoruz. Sen adaysan ben de adayım" dediği öğrenildi.

İkili arasında karşılıklı sert sözler sarf edilirken, Bayraklı’da ilçe kongresinin bol adaylı ve bol tartışmalı geçmesi bekleniyor.    

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.