Dolar 32,3344
%0.26
Euro 35,0268
%-0.27
Altın 2.302,770
%1.11
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlçe başkanlarından Büyükşehir’e sitem!

İlçe başkanlarından Büyükşehir’e sitem!

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı. Toplantıda gündemin il başkanlığının Alsancak’ta mülkünü satın aldığı yeni il binası olduğu ifade edilirken, asıl gündemin ise Büyükşehir şirketlerine işçi alımları konusu olduğu öğrenildi. İlçe başkanlarının işçi alımları konusunda zor durumda olduklarını dile getirdikleri ve bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sitem ettikleri öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 24.06.2020 - 11:33

EGEPOSTASI- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ilçe başkanlarıyla il binasında toplantı düzenledi.

Yücel ilçe başkanlarıyla gündeme ilişkin fikir alışverişinde bulunurken, yaklaşık 2 saat süren toplantıda ilçe başkanlarının sitem ettikleri öğrenildi.

Toplantıda gündemin il başkanlığının Alsancak’ta mülkünü satın aldığı yeni il binası olduğu öğrenilirken, Yücel’in ilçe başkanlarından destek istediği ileri sürüldü. Daha önce Büyükşehir meclis üyelerinden destek istenirken, ilçe başkanlarından da ilçelerinden katkı sunulması istendiği öğrenildi.

İLÇE BAŞKANLARINDAN BÜYÜKŞEHİR’E SİTEM!

Toplantıda asıl gündemin ise Büyükşehir şirketlerine işçi alımları konusu olduğu öğrenildi. İlçe başkanlarının işçi alımları konusunda zor durumda olduklarını dile getirdikleri ve bu nedenle Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e sitem ettikleri öğrenildi.

“BİZİ DİNLEYEN YOK!”

İlçe başkanlarının, “İşçi alınıyor ama ilçe başkanlarının haberi yok. İşçi alımlarıyla ilgili fikir sorulmuyor. Bu durumda bizler zorda kalıyoruz. İnsanlar bize baskı yapıyor. Bu şirketler üzerinden alımlara karar verenler ki? Bunları kim alıyo? Neye göre alıyo? Bütün ilçelerde benzer durumlar yaşanıyor. Neden örgütlerden değil de hep dışardan alımlar yapılıyor. Bizi dinleyen yok.” diyerek bütün ilçe başkanlarının aynı noktada olduğu öğrenildi.

İl Başkanı Yücel’in ilçelerinizden Büyükşehir’e işe alınan var m? sorusunu sorduğu ve karşılığında bir kaç ilçe dışında pek işçi alınmadığı Seferihisar, Bergama ve Ödemiş ilçelerinden de üç- beş kişinin işe alındığı onların da vasıfsız işlerde çalışmak üzere alındıkları iddia edildi.

BUCA ALIM KRİZİ! KONGRE HESAPLAŞMASI M I'

Diğer yandan Buca ilçesinde mevcut ilçe başknına kongrede rakip olan Ali Hıdır Uludağ’a yakın 147 kişinin işe alındığı ileri sürülürken, bu bilgi üzerine ilçe başkanlarının isyan ettiği ifade edildi. Buca İlçe Başkanı Hacer Taş’ın “Benim haberim olmadan alınmış. En azından bize danışsalardı. Yok ama. Şimdi ben bu durumda şanslı mıyım, şanssız mıyı? Siz karar verin. Tamam bu kadar kişi ilçemden işe alınmış.  Bunlarda partilimiz. Ekmek yesinler. Biz de onu istiyoruz. Fakat hiç biri benim bilgim dahilinde değil. Bize neden danışılmadı. Niye sorulmadı, neden bizim söylediğimiz arkadaşlar da işe yerleştirilmedi. ” dediği aktarıldı.

“BİZLER ZOR DURUMDA KALIYORUZ”

Öte yandan işe alımların sosyal medyadan duyulması üzerine iş başvurusunda bulunanların ilçeye gelip, “Bakın bunlar işe girmiş, biz neden giremiyoruz” dedikleri bundan dolayı da ilçe başkanın da zor durumda kaldığı belirtildi.

YÜCEL TOPLANTI AYARLAYACAK

İlçe başkanlarının sitemi üzerine Yücel’in “Ben bir toplantı ayarlayayım, sizin de katılacağınız orada sıkıntılarınızı dile getirin” dediği ifade edildi.

Bunun üzerine bazı ilçe başkanlarının “Bu çözüm değil. Boşuna toplantı yapacağız. Çünkü daha önceki toplantıda gündeme geldiğinde Başkan Soyer’in bu konuyu açmayın” dediğinin hatırlatıldığı aktarıldı.

Ancak buna karşılık da bazı ilçe başkanlarının bir toplantı talebi olduğu belirtildi.

Öte yandan kurultay gündemli  toplantının bir ay sonra kurultaydan hemen önce yapılacağı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.