Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlçe başkanından belediye başkanına sert eleştiri

İlçe başkanından belediye başkanına sert eleştiri

CHP Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar, kongre sürecinde ilçe başkanı adayı olduğunu vurgulayarak yerel seçimlerde de belediye başkan aday adayı olacağını açıkladı. Mevcut Belediye Başkanı Vasfi Şentürk'ün vatandaş ile arasında mesafe olduğunu iddia eden Yılmazlar “Buraya neşter vurulmazsa farklı sonuçlarla karşılaşabiliriz” uyarısında bulundu. İlçe başkanından belediye başkanına sert eleştiri

  • Ege Postası
  • 21.11.2017 - 12:15

YAĞMUR UYGUR/ EGEPOSTASI- CHP'nin Beydağ İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar ilçede yerel seçimler öncesi sıkıntılar bulunduğunu belirterek, 2019 süreci için önemli uyarılarda bulundu. Kongre sürecinde ilçe başkanlığı için yeniden aday olacağını söyleyen Yılmazlar, yerel seçimlerde ise belediye başkan adayı olmak için aday adaylığını koyacağını söyledi. Yılmazlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun “Belediye başkanlığını düşünen başkanlarımız, örgütlere adaylığını koymasın” tavsiyesinin genelge olarak kendilerine ulaştırılmadığını hatırlatarak, “Vazgeçtiklerini düşünüyorum, burada belediye başkanı olacak bir kişi kendisini nasıl tanıtabilir'” diye konuştu.

“VAZGEÇTİLER DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Egepostası'na özel açıklamalarda bulunan Yılmazlar kendisinden başka göreve talip olan kimse bulunmadığını vurgulayarak “Kongre öncesinde ben hem ilçe başkanlığına hem de belediye başkanlığına adayım. Genel Merkez'den böyle bir talep gelmişti ama genelge gönderilmedi. Başka aday da yok. Genelge göndereceğiz dediler. Ama gelmedi. Vazgeçtiklerini düşünüyorum. Sözlü olarak böyle bir tavsiye var. Burada belediye başkan adayı olacak kişi nasıl kendini gösterecek. Nasıl çalışma yapacak'” dedi.

“ATAMA DOĞRU DEĞİL”

Beydağ'da da atama yoluyla başkanların aday gösterilmesinin doğru olmadığını söyleyen Başkan Yılmazlar, “Bayındır'daki gibi sıkıntı yaşıyoruz. Orada doktorumuz daha partiye üye olmadan hazır asker geldi. Belediye başkanı oldu ve sıkıntı yaşanıyor. Orada yaşananları gördüğümüz için ben burada adayım. Genel Merkez düşünebilir. Ama ben adayım. Hem ilçe başkanlığına adayım hem de belediye başkanlığına aday adayıyım. Daha önce tepeden inme aday oldu. Ama bu yarardan çok zarar verdi. Bu nedenle ben adayım” diye konuştu.

“5 YILIMIZI HEBA ETTİ”

Beydağ'da daha önce benzer durumun gündeme geldiğini hatırlatan Yılmazlar “Daha önce de yaşandı bunlar. 1999'da bir rüzgarla arkadaşımız geldi. İzmir'de oturuyordu uzun süredir. Geldi 5 yılımızı heba etti Beydağ'da. Böyle düşünüyorsa partimiz ön seçim istiyoruz her şeyden önce. Milletvekillerinde yapıldığı gibi. Kaybettiğimiz yerlerde ön seçim yapılacak deniyor. Diğerleri garanti mi şu and? Onlar da kaybedilebilir her şey olabilir Allah muhafaza” ifadelerini kullandı.

“UZAKTAN SORUN ÇÖZMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Halktan gelen tepki ve şikayetler bulunduğunu belirten Başkan Yılmazlar en çok şikayetin bütünşehir yasası sonrası oluşan sıkıntılar nedeniyle ortaya çıktığını ifade etti. Yılmazlar “Ben 15 yıllık meclis üyesiyim. Bu başkanla beraber 2 dönem geçirdim. Bir önceki dönem Demokrat Parti ile çalıştım ben.O zaman 8 kişiydik 3 kişi biz 5 kişi onlardı. Talep ettiğimiz bir şey yok. Şu anda büyük şehir olduktan sonra ikinci dönemdeyiz. Halk biraz tepki göstermeye başladı biliyorsunuz. İZSU, Mezarlıklar Müdürlüğü, itfaiye, yeni dükkan açan esnafın yaşadığı sıkıntılar, katı atık konusunda yaşanan sıkıntılar şikayetler var. Belediye başkanı olarak halkı dinlemek lazım burada. Halka sorup onun sorunlarını öğrenmek lazım. Ben ne desem aleyhte konuşuyor derler. Buraya gelip de partinin bir yoklama yapması lazım. Bu sorunları çözmek mümkün değil uzaktan” uyarısında bulundu.

“ŞİMDİ İŞLER DEĞİŞİK GİDİYOR”

Mevcut Başkan Şentürk'ün Beydağ'da yaşan standardının vatandaştan farklı olduğunu ve kendisine adaylığı döneminde bizzat kefil olduklarını anlatan Yılmazlar, “Bir işletmesi var. Oradaydı. Yaşam standardı arasında fark vardı. Biz kefil olduk kendisine. 'Ulaşılmaz' dediler, 'Neden ulaşılmasın, bizim sayemizde ulaşılır. Biz ulaştırırız' dedik. Şimdi işler değişik gidiyor. Ama buraya gelip de bir yoklama yapmak gerekiyor. Başka türlü bu iş yürümez.

BEYDAĞ BELEDİYESİ'NDEN CHP FAYDA GÖRMEDİ

Başkanlığı sürecinde belediyenin ilçeye ve partiye bir faydası olmadığını söyleyen Başkan Yılmazlar “Ben 3.5 yıldır ilçe başkanıyım 3. döneme gidiyorum. Beydağ Belediysinden CHP'ye hiç bir fayda görmedim. Hiçbir zaman için de gidip de ile şikayet etmedim. Benim huyum değildir. Alaattin Başkan'a tam destek vermiştim. 5 arkadaşımla beraber. Seçim itirazla 6 oyla kazanıldı. Bu oyların 5'ini Beydağ ve Kiraz verdi” şeklinde konuştu.

“HEPİMİZ EMANETÇİ SAYILIRIZ”

Merkez'e 140 kilometre uzaklıktaki bir ilçe olduklarını ve özel araçla 2 saatte, toplu taşıma ile 3-4 araç değiştirerek İzmir'e ulaştıklarını hatırlatan Başkan Yılmazlar “Parti içinde kendi mücadeleme devam ediyorum. Vatandaşın, muhtarımın, köylümün yanındayım ve devam ediyorum. Burada hepimiz emanetçiyiz. Bugün Asuman Başkanım var, kongreye sayılı günümüz var. Ben kimseye şikayet etmedim ve burada olanları aktarmadım. Ankara'ya gidip ben de fotoğraf çektirebilirdim ama hoşuma gitmiyor. Ama burada yaşayan vatandaşı burada yaşayan bilmeli. Biz halkın içindeyiz her zaman” ifadelerini kullandı.

“NEŞTER VURULMAZSA SIKINTI YAŞARIZ”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Beydağ'a ayrıcaklı davrandığını ancak kendi başkanlarının aynı özeni göstermediğini ifade eden Başkan yılmazlar, “Büyükşehir ve Aziz Başkan, Kiraz ve Ödemiş'in AK Parti'de olmasından dolayı bize biraz ayrıcalık tanıyor. Kendi belediye başkanımızdan aynı ayrıcalığı göremiyoruz. Bir muhtarlarımızı Cumhurbaşkanı 40 sefer çağırıp konuşuyor. Bizim Belediye Başkanımız muhtarlarla bizim zorumuzla bir yemek, zor yiyor. Bu işte bir sıkıntı var demektir. Muhtarlardan her gün bir talep var, sıkıntı var. Aziz Başkana bizi götür diyorlar. Buradan muhtarları toplayıp bir arabaya koyup götürmek de olmuyor. Bu şikayet gibi olur. Partiyi ikiye bölmemek için bir olmak için, ben değirmenin alt taşı oluyorum biraz. Ama bu işi ilerleyen günlerde parti çözemezse halk çözer, kazanılmış bir yeri kaybederiz. Daha önce yaşadık benzer şeyleri. Ben CHP'liyim hiç bir şekilde yolumdan şaşmam. Ama parti buraya Beydağ'a bir neşter vurmazsa sıkıntı yaşayabiliriz.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.