Dolar 32,5380
%-0.01
Euro 34,9982
%0.49
Altın 2.434,350
%0.46
Bist-100 9.770,00
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlçe başkanı kongrenin hesabını kesti; O ismi görevden aldı

İlçe başkanı kongrenin hesabını kesti; O ismi görevden aldı

CHP Karabağlar Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Nahide Demir, İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız tarafından ilçe yönetimindeki görevinden 'güvensizlik' nedeniyle alındı. Başkan Yıldız, “Birlikte yola çıktığımız arkadaşlarımıza karşı sorumluluğumuz var. Bilgimiz dışında bir hareket oldu. Bilgimiz olsaydı sorun olmayacaktı" dedi. İlçe başkanı kongrenin hesabını kesti

  • Ege Postası
  • 13.01.2018 - 12:30

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI- CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Örgütlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Nahide Demir’in 7 Ocak’ta yapılan kongrede Utku Gümrükçü’nün muhalif anahtar listesinde yer alması sonrası başkan yardımcılığı görevinden uzaklaştırılması konusunu Egepostası’na değerlendirdi.

Bilgileri dışında bir tavır olduğu için ilçe yönetimindeki görevinden alındığı ancak ilçe yöneticiliğinin devam ettiğini ifade eden Yıldız, görevden alma konusunda tabandan destek geldiğini de vurguladı.

Yıldız “Biz kongre sürecinde parti tabanıyla da görüşerek görev aldık. Tarafımızı da açıkça gösterdik. Çalışmalarımızı bu yönde ilerlettik. Talebi olanların taleplerini yerine getirmek içinde mücadelemizi verdik. Karabağlar'ın temsiliyeti anlamında tüm çalışmaları delegelerimizin bana verdiği yetkiyle yerine getirdim. Ancak karşı tarafından anahtar listesi dağıtıldığında beklemediğimiz bir çalışma arkadaşımızın ismiyle karşılaştık. Bu da güvensizlik oluşturdu” dedi.

"BİLGİSİ VARDI BİZLE PAYLAŞMADI"

Demir’in liste de adının yer aldığından bilgisi olduğunu ve kendileriyle paylaşmadığını ifade eden Başkan Yıldız, “Önemli bir görevi yerine getiren bir yol arkadaşımızdı. Bize bilgi verseydi karşılıklı güven çerçevesinde saygı duyardık. Herkesin demokratik hakkıdır aday olabilir tabi ki. Ancak bize bilgi vermemesini etik bulmadık ve bu kararı aldık” diye konuştu.

"TABANIN DESTEĞİYLE KARAR ALDIK"

Parti tabanından geniş bir destek aldıkların ve bu kararı verdiklerini belirten Başkan Yıldız “Birlikte yol yürüyen arkadaşlarımıza karşı sorumluluklarımız var. Ekip olarak geldiysek ekip olarak hareket etmemiz gerekir. Bizi önceden bilgilendirebilirdi. Bu davranış nedeniyle yönetimden istifa etmesini isteyen partililerimiz de mevcut. Ama bizim böyle bir söylemimiz yok” ifadelerini kullandı.

"KAN DEĞİŞİMİNE İHTİYAÇ VAR"

3-4 Şubat’ta yapılacak kurultay için çalışmalarını sürdürdüklerini ve İzmir’in parti yönetiminde en iyi şekilde temsili için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Başkan Yıldız “Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yeniden yapılanacak parti yönetimlerimizde en iyi temsiliyet için çalışıyoruz. Parti Meclisimizde temsiliyetimiz önemli.  Genel Başkanımızı önderliğinde bir kan değişimine yenilenmeye ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. İzmir her zaman Türkiye’ye örnek olmuştur. Olmaya da devam edecek” dedi.

"GENÇ OLMASI AVANTAJ"

Yeni seçilen İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in genç ve kendinden emin bir İl Başkanı olduğunu ve çalışmalarında kendilerine destek vermek için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Yıldız partililere parti içi yarışın sona erdiğini hatırlatarak “Yeni yapılanan parti yönetimimzin Türkiyeye örnek olacaktır. Deniz beyin gençliğinin avantaj olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra artık mücadelemizi parti içi değil dışa dönük planlı programlı bir şekilde çalışarak sürdüreceğiz. Hedefimiz erozyona uğratılmış demokratik parlamenter sistemi yeniden inşa ederek halkın iktidarını kurmak olmalı. Kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürmeli ve birlik olmalıyız” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.