Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlaca zam göründü

İlaca zam göründü

Kurun 2.34 liraya sabitlendiği ilaçta zam göründü. Dolar ve Avro’daki artışın ilaç fiyatlarında şubat ayında yaklaşık yüzde 23’lük bir artışa yol açabileceği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 26.11.2017 - 08:23

Dolar ve Avro’daki yükseliş ilaç fiyatlarını da etkileyecek. İlaç fiyatlarında şubatta döviz/ Avro kuru 2.34’e sabitlenmişti ancak yaşanan 2 misli yükselişin önümüzdeki şubatta ilaç fiyatlarını da yüzde 23 artırabileceği vurgulandı.

Abdi İbrahim’in Japonya’nın 3. büyük ilaç firması Otsuka ile yüzde 50 ortaklıkla kurduğu Abdi İbrahim Otsuka’nın kuruluşunun 5. yılı nedeniyle düzenlenen toplantıda, cari açığı yükselten ikinci kalemin ilaç ve tıbbı malzeme olduğuna dikkat çeken Abdi İbrahim’in Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Barut, 5 yıl önce yüzde 50 ortaklıkla kurdukları Abdi İbrahim Otsuka’nın Türkiye’de üretilen ilaçları Singapur, Cezayir ve Tunus’a ihraç ettiklerini söyledi.

Yakın takip

Japonlardan ortak çalışma kültürünü öğrendiklerini ve Cezayir ve Kazakistan’da da ortaklıklar kurduklarını belirten Barut, hedeflerinin Otsuka’nın geliştirdiği ve ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından yeni onaylanan psikiyatrik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmak üzere üretilen ve sindirilebilir sensöre sahip ilk dijital ilacın ve sistemin Türkiye’ye de getirilmesi olduğunu söyledi. Şizofreni ve ağır depresyonda kullanılan ilacın alınıp alınmadığı hasta yakını tarafından takip edilebiliyor.

Yeni yatırımları hakkında da bilgi veren Barut önümüzdeki ocakta faaliyete başlayacak biyoteknoloji üretim tesisi olan AbdiBio’nun yanı sıra oftalmolojik steril damla üretimi için de bir üretim tesisi açacaklarını belirtti. Yakın dönemde 1 milyar 50 milyon lira değerinde Ekonomi Bakanlığı Yatırım Teşvik Belgesi aldıklarını söyleyen Barut, 2018’de üretime başlayacak yeni yatırımlarından birinin de Hormon Üretim Alanı olacağını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.