Dolar 32,3279
%0.24
Euro 35,0469
%-0.21
Altın 2.282,880
%0.23
Bist-100 8,98
%2.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İlaç gibi kurs

İlaç gibi kurs

Bayraklı Belediyesi 75. Yıl Kültür Merkezi'nde resim kursuna katılan kursiyerler yaptıkları resimlerle profesyonellere adeta taş çıkarıyor. Resim sayesinde stresten uzak durduklarını belirten kursiyerler, bu kursun kendilerini olumlu düşünmeye yönlendirdiğini, sıkıntılardan uzaklaştırdığını söylüyor Stresten resimle uzaklaşıyorlar

  • Ege Postası
  • 29.05.2017 - 09:21

Bayraklı Belediyesi’nin düzenlediği kurslar hem yeni hobiler kazandırıyor hem de stresten uzak tutuyor. 75. Yıl Kültür Merkezi’nde gönüllü resim öğretmeni Endam Okuyucu ile kara kalem, sulu boya, pastel boya, yağlı boya tablo çalışmaları yapan kursiyerler arkadaşlıklarını ve sosyal yaşamlarını geliştiriyor aynı zamanda resim yaparak terapi görüyor.

"RESİM YAPARAK SIKINTILARDAN UZAKLAŞTIM"

Kursiyerlerden Nurhayat Özen (64) “Bir rahatsızlık geçirdim. Bayraklı’ya taşındım. Bayraklı Belediyesi’nin bir resim kursu olduğunu öğrendim, müracaat ettim. Yeteneğim belki resim yapmak için yeterli değildi. Ama resim yapmak hoşuma gitti beni rahatlattı, iyi olduğumu hissediyorum. İlaçlarla değil resim yaparak üzüntüm, sıkıntım, derdim azaldı psikolojik sıkıntılarımdan uzaklaştım” dedi.

BİR TERAPİ MEKEZİ GİBİ…

Kursiyer Müzeyyen Olguner (53) ise, “Ankara’dan İzmir’e geldik. Bütün dost ve arkadaşlarımı Ankara’da bırakmıştım. ‘Nasıl alışacağım, arkadaşlıkları nasıl kuracağım’ diye düşünüyordum. Bayraklı Belediyesi’nin resim kursu düzenlediğini öğrendim. Resim’e hiç ilgim yoktu, çöp adam çizmeyi bile bilmiyordum. Buradaki hocamızın sayesinde çok güzel eserler ortaya çıkarıyoruz. Bizim için resim kursunun dışında güzel dostluklar ve arkadaşlıklar oluştu. Bir terapi merkezi gibi hizmet alıyoruz. Rahatlamak isteyen ve resim yapmak isteyen herkesi kursa bekliyoruz” dedi.

KURSLARA YOĞUN İLGİ

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye bünyesinde çeşitli kurslar açtıklarını belirterek, “Kurslarımıza ilgi gerçekten yoğun. Özelikle kadınlarımız kurslarımıza ilgi gösteriyor. Kimi hobi ediniyor kimi kurslar sayesinde stresten uzaklaşıyor. Kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin talepleri doğrultusunda yeni kurslar açıyoruz. Kurslarımızın kapısı herkese açık” dedi. Ressamları aratmayan resimleri ortaya çıkaran kursiyerlerin birbirinden güzel eserleri Bayraklı Belediyesi 75. Yıl Kültür Merkezinde 29 Haziran’a kadar sergilenecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.