Dolar 32,3434
%0.29
Euro 35,1031
%-0.05
Altın 2.310,570
%1.45
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Başkanı Yücel yangın bölgesini inceledi

İl Başkanı Yücel yangın bölgesini inceledi

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayarak Menderes ve Seferihisar’a kadar ulaşan, üç gündür söndürülemeyen orman yangını yürekleri yakıyor. Yangınlarda yaklaşık 770 futbol sahası ormanlık alanın yandığı belirtilirken, en çok tepkiyse yangın söndürme uçaklarının kullanılmamasına geliyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 3 gündür süren ve tam anlamıyla kontrol altına alınamayan yangınlarla ilgili yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, yangının etkilediği yöre halkını ziyaret etti. Yücel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye tepki göstererek,"48 saattir yangın söndürülemiyor. Sayın Bakan, neden THK uçaklarını kullanmıyorsunuz'" diye sordu. İl Başkanı Yücel yangın bölgesini inceledi

  • Ege Postası
  • 20.08.2019 - 14:46

EGEPOSTASI- İzmir'de pazar günü öğle saatlerinde Karabağlar İlçesi Tırazlı'da başlayan, Menederes ve Seferihisar'a sıçrayan orman yangınları 3. gününde de söndürülemiyor. Ekipler alevlerele mücadelesini sürdürürken, tepkiler de ardı ardına yükseliyor.

İzmir’de yangınların devam ettiği bölgelerde inceleme yapan ve "Yanan her ağaç içimizi acıtıyor! Canımız, yüreğimiz en önemlisi geleceğimiz yanıyor." diyen CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye tepki gösterdi. Yücel, "48 saattir yangın söndürülemiyor. Sayın Bakan Pakdemirli, neden THK uçaklarını kullanmıyorsunuz'" diye sordu

Yangınların devam ettiği bölgelerde Menederes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar, İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir ve İl Yönetim Kurulu Üyesi Hande Deniz Şentürk ile incelemelerde bulunan İl Başkanı Deniz Yücel, Yeniköy, Çatalça ve Bahçeciler mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yücel, tepkisini sosyal medyadan dile getirdi. 

Yücel açıklamasında, "48 saattir yangın söndürülemiyor. Sayın Bakan Bekir Pakdemirli, neden THK uçaklarını kullanmıyorsunuz' Uçaklar arızalı ve hareket kabiliyeti sınırlı ise neden Türk Hava Kurumu Avrupanın en büyük filosu bizde diyo? Yoksa kiralamak için paranız mı yok'" ifadelerine yer verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.