Dolar 32,5717
%0.3
Euro 34,8027
%0.2
Altın 2.501,880
%0.7
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Başkanı Yücel'den Hakan Tartan'a tepki

İl Başkanı Yücel'den Hakan Tartan'a tepki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Genç Gazeteciler Platformu'ndan sonra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de muhabirimiz Halide Demir Polatlı'ya yaptığı bir haber nedeniyle hakaret eden Hakan Tartan'a tepki gösterdi. Yücel, "Kendisi de gazeteci olan bir ismin, bir başka gazeteciye, yaptığı haber üzerinden hakaret etmesi, haberi beğenmedi veya doğru bulmadı diye sözlü şiddette bulunması ancak 16 yıldır gazetecileri susturmaya, baskı altına almaya çalışan ve parti olarak hep karşısında durduğumuz sansürcü ve baskıcı zihniyetin bir eseri olabilir." dedi. İl Başkanı Yücel'den Hakan Tartan'a tepki

  • Ege Postası
  • 03.01.2019 - 15:39

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz günlerde Konak Belediye eski Başkanı ve CHP Konak Belediye Başkan Aday Adayı Hakan Tartan’ın AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ile görüştüğü iddiaları muhabirimiz Halide Demir Polatlı imzasıyla EGE POSTASI’nda yer aldı. Tartan ise AK Parti kaynaklarının doğruladığı görüşmeyi yalanlamak yerine kendisine ulaşan Polatlı'ya hakarette bulunmayı tercih etti.

Gazeteci Halide Demir Polatlı’nın Hakan Tartan tarafından uğradığı hakaretler kamuoyunda yoğun tepkilere yol açtı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Genç Gazeteciler Platformu'nun ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de yazılı açıklamayla Hakan Tartan'a tepki gösterdi. 

İl Başkanı Yücel şunları söyledi;

"Partimizden belediye başkanlığı, geçmiş dönemlerde bakanlık yapmış, sosyal demokrat bir anlayıştan gelen, partimizden aday adayı olmuş Sayın Hakan Tartan’ ın, gazeteci Halide Demir Polatlı’ya, yaptığı haberden dolayı sarf ettiği ve terbiye sınırlarını aştığı iddia edilen sözleri, sergilenen tavrı savunmak ve kabul etmek mümkün değil.

Kendisi de gazeteci olan bir ismin, bir başka gazeteciye, yaptığı haber üzerinden hakaret etmesi, haberi beğenmedi veya doğru bulmadı diye sözlü şiddette bulunması ancak 16 yıldır gazetecileri susturmaya, baskı altına almaya çalışan ve parti olarak hep karşısında durduğumuz sansürcü ve baskıcı zihniyetin bir eseri olabilir.

Sayın Hakan Tartan’ın partimizin üyesi ve aday adayı olması sebebiyle, kendisinin böyle bir olayla gündeme gelmesi bizleri daha da üzmüştür. Eminim ki, Sayın Tartan da bu şekilde anılmaktan son derece rahatsızdır ve duyduğu üzüntüyü hedef aldığı muhabir arkadaşımız ve kamuoyu ile paylaşacaktır.

Mesleğini yapmaya çalıştığı için bu türden bir olaya maruz kalan gazeteci Sayın Halide Demir Polatlı’a geçmiş olsun dileklerimi sunuyor, kendisinin ve tüm gazetecilerin özgürce mesleklerini icra edebilmeleri için var gücümüzle çalışmaya ve bu türden olaylarda her zaman yanlarında yer alacağımızı bir kez daha deklare ediyorum.."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.