Dolar 32,5391
%0.16
Euro 34,9551
%-0.05
Altın 2.456,730
%0.84
Bist-100 9.876,00
%1.64

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl Başkanı Ükünç o talebi bugün iletecek

İl Başkanı Ükünç o talebi bugün iletecek

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, il ve ilçe teşkilatlarının 12 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleşecek olan Kurultayda yeniden genel başkan seçilmesi beklenen Meral Akşener’in yeniden oluşturacağı Genel İdare Kurulu’na (GİK) İzmir kurucu il başkanı Yıldırım Ulupınar’ın da alınması yönündeki talebini bugün iletecek. İl Başkanı Ükünç o talebi bugün iletecek

  • Ege Postası
  • 10.08.2018 - 12:25

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- İYİ Parti’de 12 Ağustos’taki kongreye yönelik hazırlıklar sürerken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün partisinin il başkanlarıyla öğleden sonra bir araya gelecek.

Meral Akşener’in 24 Haziran seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmesinin yanı sıra kongrede gündeme getireceği konular ve mesajlarla ilgili bilgi verecek. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, çarşaf liste ile gidilmesi beklenen kongre öncesi il başkanlarının da önerisini alacak.

İL BAŞKANI ÜKÜNÇ, TEŞKİLATIN TALEBİNİ BUGÜN İLETECEK

Öte yandan Akşener'in yeniden dizayn edeceği Genel İdare Kurulu (GİK) ve GİK içinden isimlerle oluşturacağı Başkanlık Divanı’na İzmir’den Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray ile İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun girmesine kesin gözüyle bakılırken; il başkanları toplantısı için Ankara’da bulunan İzmir İl Başkanı Koray Ükünç’ün partinin İzmir İl kurucu Başkanı Yıldırım Ulupınar’ın da GİK’e girmesi için İzmir teşkilatının tamamında oluşan talebi bugün partisinin Genel Başkanı Meral Akşener’e iletmesi bekleniyor.

ULUPINAR AKTİF SİYASETİ BIRAKACAĞINI SÖYLEMİŞTİ ANCAK..

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı ve ilçe başkanlıklarının tamamının kurulması ve oluşturulması süreçlerini yöneten kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar, milletvekili adayı olarak gösterilmesi üzerine il başkanlığından istifa etmişti. Deneyimli siyasetçi Ulupınar, İzmir’den TBMM’ye milletvekili olarak girememiş, partisinden sadece Aytun Çıray ve Müsavat Dervişoğlu milletvekili seçilebilmişti. Bu sonucun ardından aktif siyasetten çekilme kararı alan Yıldırım Ulupınar, bu kararını partisinin genel başkanı Akşener’e de iletmiş ancak Meral Akşener, ‘Sen bize lazımsın’ diyerek Ulupınar’a kararını uygulamaması gerektiğini belirtmişti.

İL BAŞKANLARI TOPLANTISINDAN SONRA TALEBİ İLETECEK

İl Başkanı Koray Ükünç, il başkanları toplantısında partisinin genel başkanı Meral Akşener’e İzmir teşkilatının talebini ileterek, “İl teşkilatının talebini ileteceğim. İzmir teşkilatı Sayın Yıldırım Ulupınar’ı GİK’te görmek istiyor” açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan Ankara'da bulunan Yıldırım Ulupınar'ın da Akşener ile görüşmesi bekleniyor. Ulupınar'ın Meral Akşener ile ne zaman görüşeceği ise henüz netlik kazanmış değil. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.