Dolar 32,5826
%0.13
Euro 34,9991
%0.49
Altın 2.429,410
%0.26
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İl başkanı ataması neden gecikti: Kulislerde bu iddialar konuşuluyor

İl başkanı ataması neden gecikti: Kulislerde bu iddialar konuşuluyor

Bir yılda 3 il başkanının değiştiği ve sıkça teşkilatta yaşanan istifa krizleriyle gündeme gelen Gelecek Partisi İzmir’de eski İl Başkanı Cüneyt İşçilik’in istifasının ardından Genel Merkez hala yeni il başkanını atamadı. Geçtiğimiz hafta yapılması beklenen atamanın ise bu hafta sonuna kadar yapılacağı ifade edildi. Atamadaki gecikmenin nedeninin ise partinin İzmir’de tüm ilçe yönetimlerini görevden alıp sıfırdan bir teşkilatlanmaya gitme konusunu masaya yatırması olduğu belirtildi. 

  • Ege Postası
  • 26.01.2021 - 11:35

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Bir yılda 3 il başkanının değiştiği Gelecek Partisi’nde yeni il başkanının ataması son yönetimin istifasının ardından yaklaşık iki hafta geçmesine rağmen hala yapılmadı.

İzmir teşkilatlanmasını 2020 Ocak ayında kuran Gelecek Partisi’nin İzmir’deki ilk il başkanı parti kurucularından olan Cem Kavur olmuştu. Kavur geçtiğimiz Ağustos ayında il yönetimi ile birlikte istifa etmiş ve yerine Serhat Şener getirilmişti. Ancak parti'nin İzmir yönetimi bu kez de ilçelerden gelen istifalarla karışmıştı.

İlçe başkanları arasındaki sorunlarla gündeme gelen Gelecek Partisi’nde ekim ayında gerçekleştirilen il kongresi ile başkanlık koltuğuna İletişim ve Medya Sorumlusu Cüneyt İşçilik oturmuştu. Ancak İşçilik de geçtiğimiz hafta il yönetimiyle birlikte istifa ettiğini açıklamıştı.

İşçilik’in istifasıyla birlikte teşkilatlanma sorunlarıyla gündeme gelen Gelecek Partisi İzmir’de bir yılda 3 il başkanı değişmiş oldu.
Son istifanın ardından gözler yeniden Gelecek Partisi İzmir İl Başkanlığı’na çevrilmişti.

İl başkanlığına birçok kişinin talip olduğu ancak teşkilatın yeni birini ya da ilçe başkanlarından birini il başkanı olarak görmek istedikleri iddia edilmişti. 

Atanacak yeni il başkanı için çalışmalar yapmak üzere geçtiğimiz hafta İzmir’e gelen ancak İzmir Koordinatörü Ahmet Akçay Genel Merkez’e İzmir’de yürüttüğü çalışmalarla ilgili hazırladığı raporu sunmuştu.

ATAMA NEDEN GECİKTİ' 

Kulislerde konuşulanlara göre; Gelecek Partisi İzmir’de bütün ilçe teşkilatlarının görevden alınıp İzmir’de sıfırdan bir teşkilatlanmaya gidileceği konuşuluyor.

Yeni il başkanı atamasının gecikmesinin nedeninin ise bu olduğu iddia edildi.  Yeni il başkanının atamasının ise hafta sonuna kadar yapılacağı bildirildi. 

Parti tüzüğüne göre; yeni il başkanının en geç 45 gün içerisinde atanması gerekiyor. Atamanın ardından yeni il başkanının il kongreye götürmesi gerekiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.