Dolar 32,4991
%0.16
Euro 34,7304
%0.03
Altın 2.494,440
%1.31
Bist-100 9.502,00
%-0.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki yıl önce Kavalar’a, bu kez Gümrükçü’ye destek

İki yıl önce Kavalar’a, bu kez Gümrükçü’ye destek

CHP Konak ve Bayraklı ilçe başkanları iki yıl önceki CHP İzmir İl Kongresi’nde de hafta sonu gerçekleşmesi beklenen kongrede de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği isim yerine muhalif adayları destekleme kararı aldı. Başak ve Alper’e bu yıl CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran da katıldı. İki ilçe başkanından Kocaoğlu’nun adayına ‘veto’

  • Ege Postası
  • 04.01.2018 - 12:48

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İzmir İl Başkanının belirleneceği 7 Ocak İl Kongresi öncesi CHP’li üç ilçe başkanı yine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği Deniz Yücel ismine karşı birleşti.

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak da CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper de iki yıl önce Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği Alaattin Yüksel yerine bir diğer aday olan Nevzat Kavalar’a destek verirken; bu kez de Başkan Kocaoğlu’nun önerdiği Deniz Yücel yerine Aziz Kocaoğlu’ndan Tuncay Özkan vetosu yiyen Utku Gümrükçü’ye destek verdi. İki ilçe başkanının muhalif adaya verdiği desteğe bu yıl Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran da katıldı.

CHP Konak İlçe Başkanı M. Şakir Başak ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, iki yıl önce gerçekleşen CHP İzmir İl Kongresi’nde il başkan adayı olan Başkan Aziz Kocaoğlu’nun desteklediği hatta elini havaya kaldırarak salona girdiği Alaattin Yüksel’e karşı, o dönem İl Başkan adayı olan mevcut CHP Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ı desteklemişti.

DENİZ YÜCEL İSMİ YERİNE GÜMRÜKÇÜ’YE DESTEK VERDİLER

CHP İzmir İl Kongresi’nin üzerinden iki yıl geçti. İki ilçe başkanı, hafta sonu gerçekleşmesi beklenen CHP İzmir İl Kongresi’nde bu kez de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önerdiği ve örgütte tartışmalara neden olan CHP İzmir İl Başkan Adayı Deniz Yücel ismi yerine, yine Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ‘İyi insan, iyi siyasetçi ancak CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a yakın bir isim’ diye eleştirerek, destek vermediği il başkan adayı Utku Gümrükçü’ye destek verme kararı aldı. Öte yandan CHP Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran da, Cemalettin Alper ve Şakir Başak’a destek vererek, muhalif aday Utku Gümrükçü’ye açık destek veren üçüncü ilçe başkanı oldu.

İKİ YIL ÖNCE DE NEVZAT KAVALAR’A DESTEK VERMİŞLERDİ

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak ve CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Gümrükçü’nün adaylığına desteklerini yanında yer alıp elini havaya kaldırarak gösterdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.