Dolar 32,3623
%0.14
Euro 35,0754
%0.03
Altın 2.324,300
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki yaka notalarda buluşacak

İki yaka notalarda buluşacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin restore ederek kentin kültür-sanat yaşamına armağan ettiği Aziz Vukolos Kilisesi, yarın akşam Yunan ezgilerinin yankılanacağı bir konsere evsahipliği yapacak. Ücretsiz konserde “Egeyi Seyrederken Nikos Andrikos ve Grubu” sahne alacak.

  • Ege Postası
  • 01.11.2017 - 09:58

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kültür-sanat faaliyetlerini farklı noktalara taşıyarak bu etkinliklerin yarattığı sinerjiyi kentin her yerinde hissettiriyor. Bu kez sırada, yine Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek önemli sanat aktivitelerine evsahipliği yapan Aziz Vukolos (Aya Vukla) Kilisesi var. 2 Kasım Perşembe (yarın) akşamı bu tarihi mekanda sahne alacak Yunan müzisyenler, melodileriyle Ege'nin iki yakasını birleştirecek. Saat 20.00'de sahne alacak "Egeyi Seyrederken Nikos Andrikos ve Grubu”nun konseri ücretsiz olarak izlenebilecek. Konserde  Nikos Andrikos' un besteleri dışında Saz Semaisi, Sirto, Oyun havası, Zeybek, Türkü ve Şehir Şarkıları gibi sözlü ve enstrümental olan eserler de sunulacak.

HEM TÜRKÇE HEM YUNANCA 

Dr. Nikos Andrikos tarafından 2008 Midilli'de kurulan grup, Ayvalık'ta da konserler verdi.  İzmir Şehir Müziği, Midilli Türküleri, Ege Zeybeği ve Türk Sanat Müziği gibi müzik türlerinden örnekler sunan Nikos Andrikos'un 2014  yılında çıkardığı Motivasyon adlı albüme, kemençe sanatçısı Derya Türkan'ın da önemli katkıları oldu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.