Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki ilçe Cumhuriyet'te birleşti

İki ilçe Cumhuriyet'te birleşti

İzmir'in 2009 yerel seçimlerinde bölünerek ayrılan iki ilçesi Konak ve Karabağlar Cumhuriyet'in 93. yıldönümünü birlikte düzenledikleri 'Cumhuriyet Yürüyüşü' ile kutladı. 2009 yerel seçimlerinde bölünerek ayrılmışlardı

  • Ege Postası
  • 29.10.2016 - 11:54

Saat 19.30'da iki ilçenin sınırı olan Üçkuyular Metro İstasyonu'nda toplanan Cumhuriyet sevdalısı on binler ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyüşe geçti. Aynı anda on binlerce kişinin kol kola Cumhuriyet için yürüdüğü kortejde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır ile CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, CHP İl Yönetim Kurulu üyeleri ve sendika temsilcileri yer aldı.

Cumhuriyet sevdalısı İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği yürüyüşte, "Türkiye lâiktir, lâik kalacak', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Ne mutlu Türk'üm' diyene' sloganları atıldı. İnönü Caddesi'nden yürüyüşe geçen korteje çevredeki esnaf ve vatandaşlar ile yoldan geçen araçların sürücüleri de destek verdi. Alkışlar arasında yürüyen kalabalık ellerindeki ay-yıldız bayraklarla caddeyi boydan adeta gelincik tarlasına çevirdi.

Cumhuriyet sevdalılarının oluşturduğu kortej 6 kilometrelik yolu coşkuyla yürüdü. Bedensel engelli vatandaşlar da korteje güç katanlar arasındaydı. Tekerlekli sandalyesiyle yürüyüşe katılan vatandaşlar 93. yılın gurur ve coşkusuna ortak oldu. Yürüyüş sırasında bazı vatandaşların evlerinin balkonlarından tencere ve tava çalarak destek verdiği de görüldü. Yürüyüşe katılanların çoğunluğunun kadın ve gençlerde oluştuğu da gözlerden kaçmadı. Kortej Göztepe'ye ulaştığında havari fişek gösterileriyle karşılandı. Atılan havari fişeklerle gökyüzünde renk cümbüşü yaşandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.