Dolar 32,4827
%-0.18
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.432,910
%0.4
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki başkandan Tunç Soyer'e korona zirvesi yanıtı!

İki başkandan Tunç Soyer'e korona zirvesi yanıtı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısıyla gerçekleşen korona zirvesine katılmayan iki başkan konuştu. Başkan Acar, "Tunç Bey’in böyle bir toplantı düzenlemesi olayın ciddiyetinin farkında olmadığını düşündürttü. Dolayısıyla da amacı olmayan bir toplantı olduğunu düşündüğüm için katılmayı uygun görmedim’’ dedi. Başkan Özçınar ise, ‘’Topluma örnek olmak amacıyla katılmadım. 30 ilçenin başkanının bir arada olması hiç olmadı’’ dedi.

  • Ege Postası
  • 24.03.2020 - 09:55

EGEPOSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 28 ilçe belediye başkanıyla birlikte korona zirvesini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyes Meclis Salonu'ndan gerçekleşen zirveye Aliağa Belediye Başkanı MHP'li Serkan Acar ve Kiraz Belediye Başkanı MHP'li Saliha Özçınar katılmadı. Saliha Özçınar Egepostası'na toplantıya katılmayacağını günler öncesinden söylemişti.

Başkan Soyer ise toplantıda iki başkana sitem ederek şunları söylemişti; "30 ilçe olarak aramızdaki uyumu ısrarla korumak ve yurttaşlara örnek olmak zorundayız. Zor bir yol, hepimizin yolu açık olsun” dedi. Soyer toplantıyı davete katılmayan Kiraz ve Aliağa belediye başkanlarına sitem ederek bitirdi: “İki belediye başkanımızın buraya gelmemesini üzüntü ve esefle karşılıyorum. Umarım sitemim kendilerine ulaşır.”

‘BÖYLE BİR TOPLANTI DÜZENLEMESİ’
Konu hakkında açıklamada bulunan Aliağa Belediye Başkanı MHP’li Serkan Acar, ‘’Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan virüs salgınına karşı konuşarak değil tedbir alarak mücadele edebiliriz. Salgın hastalıklarına karşı en önemli tedbir de toplanmamak ve seyahat etmemektir. Devletimiz de bu konuda birçok tedbir alarak, sınırlamalar getirmiştir. İnsanların toplu yaşam alanları kapatılmış, toplantılar iptal edilmiş veya ertelenmiştir. Hal böyleyken Tunç Bey’in böyle bir toplantı düzenlemesi olayın ciddiyetinin farkında olmadığını düşündürttü. Dolayısıyla da amacı olmayan bir toplantı olduğunu düşündüğüm için katılmayı uygun görmedim. Toplantı neticesinde de bakanlık genelgelerine uyulması kararı alınmış. Ancak bundan sonraki süreçte bir toplantı düşünüyorsa bu toplantıyı telekonferans aracılığıyla düzenleyebilir’’ dedi.

 

‘TELEFKONFERANSLA TOPLANTI YAPABİLİRDİK’
Kiraz Belediye Başkanı AK Partili Saliha Özçınar ise, ‘’Ben katılmayacağıma daha önce size açıkça beyan etmiştim ama sanırım anlaşılmamış. Ben öncelikli olarak topluma örnek olmak amacıyla katılmadım. Zaten şeker hastayım, yollarda birkaç sefer durmak zorundayım. 150 kilometre yoldan geleceğim. Bunu göz önüne aldım. Buna ilaveten böylesi bir ortamda ben bütün ihalelerimi, toplantılarımı iptal etmişken 30 ilçe belediyesinin bir arada olması hiç hoş olmadı. Ben öneri sunmuştum, kendilerine iletmiştim, kimse onu gündeme almadı. Telekonferansla toplantı yapabilirdik. Bu yol uygun görülmedi. Bu sebeplerden ötürü katılmadım’’ dedi.
 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.