Dolar 32,3624
%0.14
Euro 34,9794
%-0.24
Altın 2.325,770
%0.23
Bist-100 9,11
%0.28

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İhtiyaç Kredisi Yapılandırması Nasıl Olur'

İhtiyaç Kredisi Yapılandırması Nasıl Olur'

Tüketiciler zaman zaman ödeme güçlüğü içine düştükleri ihtiyaç kredilerinde yapılandırmaya gitmek istemekte ve bunun için ihtiyaç kredisi yapılandırması nasıl olur sorusunu sormaktadır.

  • Ege Postası
  • 12.03.2019 - 09:43

 

Tüketiciler zaman zaman ödeme güçlüğü içine düştükleri ihtiyaç kredilerinde yapılandırmaya gitmek istemekte ve bunun için ihtiyaç kredisi yapılandırması nasıl olur sorusunu sormaktadır. İhtiyaç kredisi yapılandırmasında bazı bankalar masraf istemektedir. Bu nedenle ödeme güçlüğü içine girildiğinde ve ödemelerin yapılamayacak duruma gelmesindi kredinin çekildiği bankaya başvurulmalı ve kredi yapılandırılması istenmelidir. Bu şekilde kalan borcun tamamı için yeni çekilecek ihtiyaç kredisinde, daha az faiz oranı ile ve eşit taksit imkânı elde edilmektedir. Böylece ödenmeyen kredinin ödenebilir hale gelmesi de söz konusu olmaktadır. Bilindiği gibi kredi ödemelerinde gecikme ya da hiç ödenemediği durumlarda kredi notu olumsuz olarak etkilenmektedir. Bu nedenle ödeme güçlü içine girildiğinde kredi yapılandırması talep edilmelidir. Aksi takdirde ileride yapılacak kredi başvurularının olumsuz sonuçlanma riski ortaya çıkmaktadır.

İhtiyaç Kredisi Yapılandırması Neden Olur'

Herhangi bir nedenle işten çıkarıldığında ya da çalışılan alanda durgunluk olduğunda kredi ödemelerinde zorluklar yaşanabilir. Bu gibi durumlar kredi notu için risktir. Kredi notunun etkilenmemesi için hemen ilgili bankaya başvuruda bulunarak yaşanan durum bildirilmelidir. Bankalar, ödünç olarak verdiği paranın geri ödenmesini ister. Ödemelerde güçlü çekilmesi ile ilgili başvuru yapılarak yapılandırma istendiğinde banka bunu kabul eder. Yeniden yapılandırmada ihtiyaç kredisi başvurusu yapılır ve mevcut borç kapatılır. Bu başvuru, kredinin kullanıldığı bankaya yapılabileceği gibi başka bankaya da yapılabilir. Kredi yapılandırması için başka banka tercih edilecekse, faiz oranları araştırılmalıdır. Ayrıca ihtiyaç kredisi yapılandırması nasıl olurdenildiğinde, öncelikle bir başvuru şartının arandığı bilinmelidir.

İhtiyaç Kredisi Yapılandırmasında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kredi yapılandırmasında en uygun faizi veren bankalardan destek alınması, daha düşük faiz oranı ve daha az taksitlerle ödeme yapılmasını sağlamaktadır. Yapılandırma yapılmadığında ve kredi taksitlerinin geç ödendiği ya da hiç ödenmediği durumlarda kredi notunda hızlı bir düşüş gerçekleşmekte ve tüketici kara listeye girmektedir. Kredinin takibe düşmesi sonucu da hiçbir bankadan kredi alınamama riski ortaya çıkmaktadır. Kredi yapılandırmasında, ödeme güçlü içine düşüldüğü anda başvuru yapılması önemlidir. Bu yapıldığında kredinin daha avantajlı koşullarda ödenmesi mümkündür. Böylece kredi notunun etkilenmesi de söz konusu olmamaktadır. Bu nedenle ihtiyaç kredisi yapılandırması nasıl olur sorusu araştırılıp uygun sonuç bulunduğunda hemen başvuru yapılmalıdır.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.