Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,8204
%0.25
Altın 2.496,080
%0.47
Bist-100 9.466,00
%-0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İHD İzmir'den sokağa çıkma yasağına tepki

İHD İzmir'den sokağa çıkma yasağına tepki

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi üyesi bir grup, basın açıklamasıyla, Güneydoğu'daki bazı ilçelerde uygulanan sokağa çıkma yasağına tepki göstererek, oturma eylemi yaptı.

  • Ege Postası
  • 15.12.2015 - 15:55
Konak İlçesi'ndeki Eski Sümerbank binası önünde saat 12.30'da toplanan yaklaşık 30 İHD üyesine, HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur da destek verdi. Grup adına basın açıklamasını İHD İzmir Şubesi'nden Caner Canlı yaptı. Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) verilerine göre geçen 16 Ağustos'tan 11 Aralık'a kadar 17 ilçede toplam 52 kez sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini belirten Canlı, şöyle dedi:

"Eğer ülkenin bir yakasında insanlar öldürülüyor, tüm insani hakları elinden alınıyorsa öbür yakasındaki insanların da insanca yaşadıklarını söyleyemezsin. Birçok ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Şu an Sur ve Dargeçit'te sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Cizre, Silopi ve Nusaybin'de tekrar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Öğretmenler 'Hizmet içi eğitim semineri' adı altında ilçelerden çıkarılmış ve memleketlerine gönderilmiştir. Bütün bu hazırlıklar kaygı uyandırmakta, acaba bu hazırlığın sonu ne olaca? Biz insan hakları savunucuları, kaybedilecek her bir canın sorumlusunun bugünkü iktidar olduğunu söylüyoruz." 

HDP'li Uğur da "Kürtler'i öldürerek çözüme ulaşamazsınız. AKP hükümeti ülkemizi ve bölgeyi kan gölüne çevirmek istiyor ama biz buna izin vermeyeceğiz" diye konuştu. 



Açıklama ardından bir süre oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.