Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İhalelere FETÖ ayarı

İhalelere FETÖ ayarı

FETÖ'ye yönelik operasyonlar sürerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden kritik hamle geldi. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan kararnameyle kamu ihalelerine girmesi yasaklanan, terör örgütleriyle bağlantısı MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nce belirlenen kişi ve kurumlara bir önlem de belediyeden geldi. Büyükşehir'den kritik KHK düzenlemesi

  • Ege Postası
  • 20.05.2017 - 14:18

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 2017 yılının başında yayınlanan kanun hükmünde kararnameyle terör örgütleriyle bağlantısı devlet tarafından tespit edilen firmalara ihale yasağı gelirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT Genel Müdürlüğü ve İZSU Genel Müdürlüğü değişiklik doğrultusunda mal ve hizmet alımlarında özel düzenlemeye gitti.

YÜKLENİCİ FİRMALARA TAAHHÜTNAME ŞARTI

4734 sayılı kamu ihale kanunda yapılan değişiklik kamuda adım adım uygulanmaya başladı. Özellikle kış aylarından bu yana devlet kurumları tarafından açılan birçok mal ve hizmet alım ihalesinde özel önlemlere gidilirken, olağanüstü hal düzeninin etkileri ilçe belediyeleri ve büyükşehir belediyelerine de yansıdı. Kararname doğrultusunda işi sıkı tutan İzmir Büyükşehir Belediyesi de yaptığı birçok ihalede firmalara çeşitli şartlar getirdi. KHk ile birlikte ihale fesih ve sözleşmeyi sonlandırma yetkisi bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT ile İZSU gibi genel müdürlükler MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından "Kara listeye alınmamış" olma zorunluluğu istemeye başladı.

İHALE SÜREÇLERİ UZADI, PROJELERDE GECİKMELER YAŞANMAYA BAŞLADI

Diğer yandan, söz konusu düzenlemeyle birlikte ihalelerde adeta ince eleyip sık dokuyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, düzenlemeden en çok etkilenen yerel idarelerin başında geldi. Mal ve hizmet alımlarında görevlendirilen belediye bünyesinde kurulan ihale komisyonları tarafından yapılan değerlendirme süreçleri KHK doğrultusunda uzarken, birçok ihalenin sonuçlanmasında da gecikmeler yaşanmaya başladı. İhalelere katılan istekli firmalardan geçmişte istenen standart belgelerin dışında artık özel taahhütname alınmaya başladı. Ancak, son gelişmelerden ve düzenlemelerden habersiz olan orta ve küçük ölçekli çok sayıda firmanın da evrak eksiği nedeniyle ihale dışı kaldığı öğrenildi.

BİNLERCE FİRMA KAPATILDI YA DA KARA LİSTEYE ALINDI

Özellikle 15 Temmuz sürecinin ardından kapatılan ya da kayyum atanan çok sayıda özel şirket bulunurken, FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen çok sayıda kişi ve kuruluşlar da kara listeye alındı ve devlet ihalelerine giriş yasağı getirildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.