Dolar 32,5690
%0.09
Euro 34,8864
%0.17
Altın 2.424,940
%0.07
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İflasına neden olan şirkete kayyum atandı

İflasına neden olan şirkete kayyum atandı

Mehmet Ali Aytan, Aydın’ın Nazilli ilçesinde girişimciliğiyle tanınan bir işadamıydı. Asya Motor’u Türkiye’ye ilk o getirdi, Türkiye distribütörüydü.

  • Ege Postası
  • 13.10.2017 - 06:04

Ülkeye ilk oto LPG sistemini getiren de oydu. Ne var ki, 2006 yılında iflas etti. Aytan, FETÖ soruşturmasında uzun süre cezaevinde yatan Zeynel Abidin Takmaklı’yı iflasından sorumlu tuttu. Ve batık işadamı Mehmet Ali Aytan, bir süre sonra Uğur Soğutma Makineleri firmasına kayyum olarak atandı. Bu sürpriz atamayı “Eden bulur” anlamına gelen “Men dakka dukka” sözleriyle yorumlayan Aytan, özel aracının arkasına taktığı römorka yazdırdığı “Asya Motor’un eski sahibi Mehmet Ali Aytan diyor ki: Keser döner, sap döner; gün gelir hesap döner. Men dakka dukka. Eden bulur, inleyen ölür. İlahi adalet, 06.06.2006-06.10.2017= 4.135 gün sonra tecelli etti. Ne büyüksün sen be Allah’ım” yazısıyla başına gelenleri özetledi. Belediyeden ilan izni de alan Aytan, römorklu aracıyla, iflasına neden olduğunu öne sürdüğü Uğur’un sahiplerine göndermede bulunuyor.

‘Kumpas kurdular’

Bu ilginç eylem, Nazilli’de günün en çok konuşulan konusu oldu. Vatandaşlar, 70 yaşındaki Aytan’a destek verdi. Aytan, o günlerde yaşadıklarını şu sözlerle dile getirdi: “36 yıllık ticaret hayatım boyunca sayısız başarılara imza attım. 1999’da İtalya’dan Türkiye’ye ilk oto LPG sistemini ithal ettim. 2003 yılında Asya Motorları’nı Türkiye’ye getirdim, Türkiye distribütörü oldum. Ayda 100 konteyner motor ithal edip satıyor, yaklaşık 2 milyon dolar kurumlar vergisi ödüyordum. Uğur Soğutma Makineleri yöneticileri bana kumpas kurdu, iflas ettim.”

Aytan, “Mal varlığımı bir günde kaybettim. Şükürler olsun ki, alacağım var ama borcum yok. Ben Nazilli’de gönül huzuruyla geziyorum. 4 bin 135 gün sonra ilahi adalet tecelli etti.”

‘Eğer konuşursam yer yerinden oynar’

İşini kaybettikten sonra Aydın OSB’de bir fabrika kiraladığını açıklayan işadamı Aytan, “Yıl sonuna doğru, ihracata yönelik tekstil üretimine başlayacağım, tekrar ticarete atılacağım. Uğur Soğutma benimle uğraşmaya devam ederse her şeyi ifşa edeceğim. Eğer konuşursam, yer yerinden oynar” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.