Dolar 32,3682
%0.16
Euro 34,9474
%-0.34
Altın 2.325,340
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İEÜ'den 'Hedef 1 Milyon Fidan' kampanyasına büyük destek

İEÜ'den 'Hedef 1 Milyon Fidan' kampanyasına büyük destek

İzmir'deki oda, borsa ve birliklerin, yangından zarar gören 500 hektarlık orman alanının ağaçlandırılması amacıyla başlattığı 'Hedef 1 Milyon Fidan' kampanyasına, İzmir Ekonomi Üniversitesi de her öğrencisi için bir fidan olmak üzere 10 bin fidan bağışlayacak.

  • Ege Postası
  • 21.08.2019 - 13:00

İzmir'in Karabağlar ilçesinde geçen pazar günü çıkan ve 2 gün 5 saat sonra kontrol altına alınan yangında zarar gören 500 hektarlık orman alanının ağaçlandırılması amacıyla başlatılan 'Hedef 1 Milyon Fidan' kampanyasına, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden destek geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı koordinasyonunda hayata geçen ve kısa sürede hızla büyümesi hedeflenen kampanyaya kayıtsız kalmayan İEÜ, her öğrencisi için bir tane olmak üzere, toplam 10 bin fidan bağışlayacak. Öğrencilerin yanı sıra İEÜ mezunları da fidanların dikiminde görev alarak, kampanyaya katkıda bulunacak.

İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Mahmut Özgener, yangında zarar gören ormanlık alanların telafisi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Başkan Özgener, "İzmir'in farklı bölgelerinde meydana gelen yangınlarda kaybedilen ormanlarımızın, hiç zaman kaybedilmeden geriye kazanılması için seferberlik ruhu içinde kampanyada yer alıyoruz. Daha önce de çeşitli vesileler ile ifade ettiğimiz gibi, İzmir'in tamamını kampüsümüz olarak görüyoruz. Üniversitemizdeki her fidana nasıl gözümüz gibi bakıyorsak, İzmir'in bütün ormanlarına da aynı gözle bakıyoruz. İzmir Ticaret Odamız ve ilgili kuruluşlar ile iş birliği içinde yangına maruz kalmış alanlar fidan ekimine uygun hale gelir gelmez dekanlarımız, bölüm başkanlarımız, çalışanlarımız, mezunlarımız ve öğrencilerimizle birlikte birer kazma ve kürek alarak çalışmaya başlayacağız" dedi. Özgener, üniversiteye kayıt için gelen her öğrencinin de fidan dikerek Kampüsİzmir'in bir parçası olacağını söyledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.