Dolar 32,4485
%-0.08
Euro 34,7187
%-0.04
Altın 2.499,020
%0.58
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İEÜ'de ek yerleştirme sürüyor

İEÜ'de ek yerleştirme sürüyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde (İEÜ) ilk tercihlerinde istedikleri bölüme yerleşemeyen üniversite adaylarına, 11 Eylül'e kadar sürecek ek yerleştirme döneminde fırsatlar sunuyor.

  • Ege Postası
  • 07.09.2019 - 11:21

Öğrencilere kesintisiz burs, garantili staj ve referanslı iş imkanı veren İEÜ; dikey geçiş, yan dal ya da çift anadal ile de gençlerin akademik gelişimlerine yön vermesine zemin hazırlıyor. Türkiye'de üniversite ile şehir bütünleşmesinin ilk modeli olduğunu belirttiği Kampüsİzmir'i, gençlerin ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda oluşturduklarını söyleyen İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, "Adaylar, bir kez daha sınav stresi yaşamak yerine, üniversite hayatına atılarak kendilerine sağlanan dikey geçiş, yandal ya da çift anadal olanaklarıyla hayal ettikleri bölümde okuyabilir. Adaylar, ek yerleştirme sürecini çok iyi değerlendirmeli" diye konuştu.

'EK YERLEŞTİRME SÜRECİNİ FIRSAT OLARAK GÖRMELİYİZ'

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Aşkar, ek yerleştirme sürecinin üniversite adayları için fırsat olduğunu söyledi. Prof. Dr. Aşkar, “Öğrencilerin, ilk tercihlerinde istedikleri bölüme yerleşememesi, her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Öğrenciler, ek yerleştirme ile üniversite hayatına atılıp, daha sonra çeşitli imkanlarla başka bölümlere de geçebilir. Bu noktada, İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak öğrencilerimize birçok olanak sunuyoruz. İki yıllık meslek yüksekokulu okuyan bir öğrencimiz, 4 yıllık bir bölüme rahatlıkla dikey geçiş yaparak, hedefine ulaşabiliyor. Örneğin, Adalet Meslek Yüksekokulu okurken, Hukuk Fakültesine dikey geçiş yapan birçok öğrencimiz var. Bunun yanı sıra çift anadal ile öğrencilerin aynı anda iki farklı alanda okuması da mümkün. Öğrencilerimize tüm bu imkanları sunarken, burslarında da kesilme olmayacağını taahhüt ediyoruz. Öğrenciler, bir yıl daha sınav stresi yaşamak yerine bu imkanları değerlendirerek, zaman kaybı da yaşamadan üniversiteli olabilir" dedi.

'HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞEBİLİR'

Üniversite olarak sürekli sorgulayan, yeniliklere açık bireyler yetiştirdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Aşkar, "Üniversitemizin kendini sürekli geliştirmesi, her yıl başarılarını arttırması da bu bilinçle hareket etmemiz sayesinde oluyor. Öğrencilerimiz, derslerine devam ederken bir yandan da İzmir'in lojistik merkezlerinde, yüksek teknoloji bölgelerinde, fabrikalarında, hastanelerinde, devlet hizmet birimlerinde staj yapma, belirli zamanlı çalışma olanağına sahip. Geleceğe ilişkin hayallerini gerçeğe dönüştürmek isteyen tüm gençleri, üniversitemize bekliyoruz. Ek yerleştirme süreci çok iyi değerlendirilmeli" diye konuştu.

Bünyesine kattığı öğrenci sayısını bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 16 arttıran İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne kaydolan öğrencilerin elde ettiği burs, eğitim hayatı boyunca kesilmiyor. Öğrenciler, çift anadal sayesinde iki bölümü aynı anda okurken ya da dikey geçiş ile başka bir fakülteye geçtiklerinde de burslarında hiçbir kesinti olmuyor. 80 bin üyeli İzmir Ticaret Odası'nın da desteklediği İEÜ, tüm öğrencilere garantili staj imkanı sağlayarak, gençlerin daha okul döneminde iş dünyası ile tanışmalarını sağlıyor. Küresel bağlantı ve referanslı iş imkanına da sahip olan İEÜ'lü gençler, her anlamda yaşıtlarından bir adım öne çıkıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.