Dolar 32,3443
%0.08
Euro 34,9833
%-0.23
Altın 2.321,270
%0.04
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İEKKK'dan Kültürpark mesajı

İEKKK'dan Kültürpark mesajı

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu 63. kez toplandı. Toplantı Başkanı Betül Elmasoğlu, “İzmir'in en değerli yerindeki Kültürpark Projesi'ni destekliyor ve bu süreçte gerektiği noktada elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz” diye konuştu. 'Elimizi taşın altına koymaya hazırız'

  • Ege Postası
  • 28.10.2016 - 10:04

İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu Tarihi Havagazı Fabrikası'nda 63. kez toplandı. Toplantı Başkanı Betül Elmasoğlu yaptığı açılış konuşmasında, geride kalan ayın bir değerlendirmesini yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kamuoyuyla paylaştığı Kültürpark Projesi'nin tartışılmaya devam ettiğini dile getiren Elmasoğlu, “İzmir'in en değerli yerindeki Kültürpark Projesi'ni destekliyor ve bu süreçte gerektiği noktada elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Kültürpark İzmir'in incisi, bölgemizin ekonomik ve doğal bir değeridir. İzmir'in daha iyi yerlere gelmesi noktasında yapılacak her projeye katkı koymaktan çekinmeyeceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Başkan Kocaoğlu'nun hizmet ve çabalarını görüyoruz 

Büyükşehir Belediyesi'nin sürekli geliştirilen raylı sistem, alımı yapılan yeni otobüsler, yolcu gemileri, sahil düzenlemeleri, açılan yeni yollar ve arterlerle İzmirlinin yaşam kalitesi yükselten projelere imza attığını dile getiren Betül Elmasoğlu şöyle devam etti:

“Her İzmirli hemşerimizin en değerli manzarası İzmir körfezi temizlenmeye devam ediyor. Gün geçtikçe daha temiz hale gelen İzmir Körfezi yüzülebilir ve balıkları tüketilebilir hale gelmesi açısından son noktaya yaklaşıyor. Büyükşehir Belediyesi'nin bu faaliyetleri herkesin takdirini toplamaktadır. İzmir'e yapılan hizmetler, kentimizi cazibe merkezi haline getirdi. İzmir, günden güne büyüyerek katma değerini artırıyor.”

Törenlere bekliyoruz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise Cumhuriyet'in 93. kuruluş yıldönümü etkinlikleri için bir çağrı yaptı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ülkedeki terör belası ve komşularımızdaki iç savaştan dolayı bugünlerde çok daha fazla birlikte olmalı, ulusal günlerimizi özelikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşkulu bir şekilde kutlamalıyız. Bu hem birlik beraberliğimizi, sağlamak hem de cumhuriyeti kuranlara saygımızın ifadesi olacaktır” dedi.  

İzmir'in 2-5 Kasım tarihleri arasında ikincisi düzenlenecek "Engelsizmir" kongresine ev sahipliği yapacağını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu, yapımı tamamlanan Sosyal Yaşam Kampusu ve restore edilen eski DGM binasında hizmet verecek Meslek Fabrikası'nın da 4-5 Kasım tarihlerine açılış törenlerinin gerçekleştirileceğini açıkladı. Başkan Kocaoğlu, yenilenen Emir Sultan Türbesi'ne önümüzdeki günlerde kurul üyeleriyle birlikte bir gezi düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

63. İEKKK toplantısında söz alan ESİAD Başkanı Mustafa Güçlü “Güncel Verilerle İzmir” başlıklı bir sunumla, İzmir ve Türkiye'nin ekonomik gelişimini birçok sektördeki yıllara dayalı veriler ışığında karşılaştırdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Buğra Gökçe ise İzmir'de süren ulaşım proje ve uygulamalarına ilişkin bir detaylı bir sunum yaparak yapımı süren ve planlanan projeleri İEKKK üyeleriyle paylaştı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.